Murăturile în sare, benefice pentru organism. Cum ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă.

Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt, în același timp, și hrana bacteriilor bune din intestin. Detalii chiar acum, la „Doctor de bine”.

Murăturile în sare. Furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrana bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.

prof. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Tocmai această diversite a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiile din ele.”

Citește și
sarmale
Sarmalele, preparatul nelipsit de pe masa de Crăciun. Beneficiile nutritive și probiotice ale rețetei tradiționale

Bacteriile, care locuiesc în interiorul organismului, fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.

În privinţa murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luaţi tratament cu corticosteroizi:

dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriţie: „Desărarea murăturilor e o varintă bună, ea păstrează cantitate de probiotic și reduce cantitatea de sare.”

Pe lângă bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin.

Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie ca în alimentație să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.

Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esenţiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:

acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog: „Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6 , vitamina B 12 , vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică produsă de bacteriile din tubul digestiv.”

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulaţie și produce așa numiții acizi nucleici, cărămizile din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv

Cinci grame pe zi de sare pentru un adult. Așa ne spune Organizația Mondială a Sănătății.

Recomandări
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați
Viscol în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 km/h doboară copaci și stâlpi. Turiștii, avertizați

Viscolul începe să pună mari probleme în stațiunile de pe Valea Prahovei. Rafalele de peste 120 de kilometri pe oră au rupt copaci și stâlpi de curent electric.

Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său
Reacția Școlii de Poliție din Câmpina, după ce un angajat ar fi încercat să violeze un elev în biroul său

Un agent de serviciu al Școlii de Poliție din Câmpina, cu o vechime de peste 20 de ani în sistem, a fost arestat preventiv, după ce un elev a reclamat că l-ar fi agresat sexual.

Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați
Explozie de cazuri de gripă severă. Sute de pacienți ajung zilnic la urgențe, majoritatea nevaccinați

Situație îngrijorătoare în spitalele de boli infecțoase din țară care au rămas fără locuri libere din cauza numărului mare de pacienți cu gripă.