Murăturile în sare, benefice pentru organism. Cum ne ajută să ne întărim sistemul imunitar

×
Codul embed a fost copiat

Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă.

Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.

Murăturile în sare sunt, în același timp, și hrana bacteriilor bune din intestin. Detalii chiar acum, la „Doctor de bine”.

Murăturile în sare. Furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrana bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.

prof. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Tocmai această diversite a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiile din ele.”

Citește și
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Bacteriile, care locuiesc în interiorul organismului, fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.

În privinţa murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luaţi tratament cu corticosteroizi:

dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriţie: „Desărarea murăturilor e o varintă bună, ea păstrează cantitate de probiotic și reduce cantitatea de sare.”

Pe lângă bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin.

Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie ca în alimentație să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.

Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esenţiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:

acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog: „Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6 , vitamina B 12 , vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică produsă de bacteriile din tubul digestiv.”

Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulaţie și produce așa numiții acizi nucleici, cărămizile din care sunt făcute toate celulele.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv
Medicii recomandă să renunțăm la „sarea în bucate”. Cum să realizăm acest obiectiv

Cinci grame pe zi de sare pentru un adult. Așa ne spune Organizația Mondială a Sănătății.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.