Murăturile în sare, benefice pentru organism. Cum ne ajută să ne întărim sistemul imunitar
Murături în sare sau murături în oțet? Pledăm pentru prima variantă.
Conțin cele mai multe tipuri de pro-biotice, bacterii bune, necesare sistemului imunitar uman.
Murăturile în sare sunt, în același timp, și hrana bacteriilor bune din intestin. Detalii chiar acum, la „Doctor de bine”.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Murăturile în sare. Furnizează specii diverse de bacterii bune intestinului. Acestea își ocupă locurile și intră în competiție. Consumă hrana bacteriilor agresive. Și produc substanțe care inhibă dezvoltarea agresorilor.
prof. dr. Veronica Lazăr, Facultatea de biologie: „Tocmai această diversite a lor le oferă capacitatea de a se opune instalării patogenilor. Prin interacțiile din ele.”
Bacteriile, care locuiesc în interiorul organismului, fac parte din sistemul de apărare. Le ajutăm prin murături în sare, lactate fermentate, maia, borș. Acestea aduc în organism culturi bacteriene noi, de care avem nevoie. Murăturile în oțet au efect diametral opus. Deranjează bacteriile bune.
În privinţa murăturilor în sare, iată ce trebuie să faceți dacă aveți hipertensiune, boli cardio-vasculare, dacă luaţi tratament cu corticosteroizi:
dr. Laura Ene, medic primar boli de nutriţie: „Desărarea murăturilor e o varintă bună, ea păstrează cantitate de probiotic și reduce cantitatea de sare.”
Pe lângă bacterii noi, venite din alimente, organismul uman are nevoie să își și hrănească bacteriile existente din intestin.
Se hrănesc cu glucoză. De aceea, au nevoie ca în alimentație să existe cartof copt și răcit, orez, fasole, pâine. Aceste alimente se numesc pre-biotice. Adică hrănesc bacteriile din intestin.
Tot bacteriile alături de care trăim și cele care sintetizează vitamine esenţiale pentru organismul uman. Iată ce se întâmplă după ce consumați carne, ouă ori brânzeturi:
acad. prof. Octavian Popescu, microbiolog: „Noi mâncăm și bacteriile își aleg și produc vitamina B6 , vitamina B 12 , vitamina K. Vitamina K e vitamina antihemoragică produsă de bacteriile din tubul digestiv.”
Vitamina B12, odată sintetizată, intră în circulaţie și produce așa numiții acizi nucleici, cărămizile din care sunt făcute toate celulele.