Mecanismele de reglare a sistemului imunitar. De ce este important să mâncăm fructe direct din pom
Ne pregătim de vară și vă recomandăm să întindeți mâna după fructele din pom. În mai, încercați cu încredere corcodușele.
Participă la așa numita imuno-reglare și vă reglează sistemul imunitar.
Fructele din pom au același efect precum un animăluț de casă. Țin în echilibru complicatul sistem de apărare.
Un animăluț lângă copil. Pe supărafața blăniței găsim micro-organisme citite instantaneu de sistemul imunitar uman. Aceste microorganisme îl educă, și participă la imuno-reglare.
O funcție, pe care sistemul de apărare o gândește tot timpul. Ne explică ce fac așa numitele cytokine, profesorul imunolog Veronica Lazăr.
Prof. univ. dr. Veronica Lazăr - Facultatea de biologie: „Unele cu efect pro-inflamator, altele cu efect anti-inflamator, dacă sunt echilibrate e bine, omul e sănătos.”
Educația inumitară vitală se facem mai ușor între frați. Nu e nicio problemă dacă împart aceeași jucărie, aceeași farfurie, aceeași sticlă cu apă.
Prof. univ. dr. Veronica Lazăr - Facultatea de biologie: „Știti obiceiurile lor de a-și pune jucăriile la gură, de a le împrumuta, de a mânca din aceeași farfurie. Se pare că acești copiii care au mai mulți frați au un sistem imunitar mai bine reglat.”
Ne pregătim de vară. Imuno-reglare facem și în mediul natural, dacă mâncăm orice fructe sălbatice.
Corcodușe găsim din plin în această periadă. Odată ce veniți acasă, vă spălati pe mâini, apoi intrați în contact cu încredere cu toate bacteriile din mediul casnic. În copilărie construiesc corect sistemul imunitar, la vârstă adultă, echilibrează sistemul imunitar.
În mediul casnic, peste tot există bacterii și toxinele acestora. Bacteriile, organisme vii sunt degradate în mediu. Rămân, însă mai multă vreme toxinele lor. Sunt citite de sistemul imunitar uman permanent. Și e bine, de aceea în mediul casnic nu folosiți dezinfectante, nu sunt utile.
Când sunt introduse în organism prin respirație ori prin digestie, toxinele bacteriilor declanșează un răspuns imunologic normal. De fapt, țin ocupat sistemul imunitar și impiedică răspunsuri aberante, cum sunt alergiile sau bolile auto-imune.
Dr. Brândusa Petruțescu, medic primar alergolog: „Sunt toxine din interiorul bacteriilor, care venite în contact cu sistemul imuntar declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice.”
Sistemul de apărare uman citește permanent informațiile chimice, și e în echilibru. Nu ne dorim un sistem imunitar slab pentru că nu ne apără corect, dar nici un sistem imunitar agresiv, asta înseamnă boli auto-imune, ci echilibrul sistemului de apărare.
Sursa: Pro TV
Etichete: doctor de bine, fructe, sanatate, imunitate, myimpact,
Dată publicare:
12-05-2024 10:16