De ce respirația orală modifică toate oasele faciale. Medicii specialiști vin cu explicații
Respirația orală la vârste mici destabilizează toată arhitectura cavității orale. Aflăm cum se investighează copilul care respiră pe gură, de la dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, în emisiunea „Doctor de bine”, realizată de Andreea Groza.
De ce respirația orală modifică toate oasele faciale?
Andreea Groza: În zona ORL există un obstacol, apare respirația orală.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Dr. Denisa Zaharia: „În zona ORL, pot să fie malformații sau amigdale prea mari sau polipi prea mari. Apare respirația orală. Dacă nu găsim un obstacol, înseamnă că respirația orală a devenit un obicei vicios. Și copilul trebuie reeducat prin exerciții”.
Andreea Groza: Ce se întâmplă dacă respirăm pe gură multă vreme?
Dr. Denisa Zaharia: „Toate oasele faciale se modifică. Fața devine alungită. Limba se poziționează inferior, mandibula posterior. Dinții sunt înclinați în față și nu mai au loc în cavitatea orală. Nările sunt aplatizate. Copilul mușcă invers pe o parte sau pe alta”.
Andreea Groza: Dacă apar aceste modificări, ce facem?
Dr. Denisa Zaharia: „Prima oară, rezolvăm obstacolul în zona ORL. Apoi, cu aparate simple, vom lărgi cavitatea orală, oasele maxilare. Se pun două dispozitive simple pe dinții de sus, pe interior, și părintele, cu o cheiță, va lărgi aparatul. După etapa în care acționăm pe sutura maxilară, aparatul se mai ține șase luni pentru stabilizare”.
Andreea Groza: Dar dacă avem o alergie perenă, de exemplu alergia la acarieni, apare același rezultat în cavitatea orală?
Dr. Denisa Zaharia: „Dacă alergia nu e ținută sub control, rinita alergică determină respirația orală din cauze alergice. Firesc, va modifica și aceasta oasele faciale. De aceea, copilul trebuie adus la medicul ortodont de la șase ani, când îi verificăm mugurii dentari. Și, dacă medicul vede respirația orală, copilașul va merge și la ORL și la alergolog”.
Ce poate fi făcut pentru copiii mai mari de nouă ani care au sau au avut respirație orală, aflați în VIDEO.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: copii, doctor de bine, andreea groza, dinti, ortodont,
Dată publicare:
10-11-2022 11:28