(P) Află mai multe informaţii utile cu privire la implantul dentar de la clinica Elveto Dent

elveto
Unsplash.com

Implantologia este o ramură foarte specializată a stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea unuia sau mai multor dinți pierduți prin grefarea de rădăcini artificiale din titan în os, care vor fi apoi folosite ca suporturi pentru a înlocui dinții lipsă.

Tehnici avansate de implantologie

În situaţia în care cazul specific o permite (trebuie evaluat cu atenție în timpul consultului stomatologic), chirurgul implantolog poate propune pacientului tehnici chirurgicale avansate, cum ar fi tehnica post-extracție sau tehnica de încărcare imediată, care permit, îndepărtarea unui dinte deteriorat și, respectiv, inserarea imediată a unui implant pentru a înlocui dintele sau chiar plasarea imediată a dinților ancorați pe implanturi după poziționarea stâlpilor de titan, în cazul tehnicii de încărcare imediată.

Altă tehnică revoluționara în domeniul implantologiei protetice este tehnica de chirurgie ghidată. Prin această tehnică, plasarea implanturilor dentare este ghidată prin utilizarea unui software special care permite poziționarea implanturilor cu maximă precizie printr-o operație minim invazivă, fără a fi nevoie de incizii gingivale mari și, prin urmare, fără a fi nevoie de suturi. Această tehnică este potrivită în special pentru pacienții care se tem de durere sau care au nevoie de un post-operator deosebit de rapid.

În cele din urmă, tehnicile ultramoderne All-on-4 și All-on-6, care reprezintă o evoluție a chirurgiei ghidate, fac posibilă, cu bugete accesibile, refacerea unei arcade complete într-un mod definitiv și fix.

Citește și
proteze
(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre protezele dentare
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Toate aceste tehnici avansate de implantologie sunt absolut minim invazive și permit rezolvarea oricărui caz clinic - de la cele mai simple la cele mai complexe cazuri în care nu există aproape deloc os.

Ce este şi cum arată un implant dentar

Un implant dentar este un dispozitiv protetic fix, format dintr-un șurub mic din titan, care permite înlocuirea rădăcinii naturale a unui dinte lipsă. Oferta de implant dentar include în cazul celor mai multe clinici de stomatologie tot ceea ce implică înlocuirea dintelui lipsă. Implantul dentar este realizat dintr- un material perfect biocompatibil care garantează o integrare perfectă cu osul, oferind un punct de ancorare ferm pentru viitoarele coroane, punţi şi proteze dentare.

Un implant dentar este format din următoarele elemente:

 Corpul implantului: este şurubul care are rolul de a înlocui rădăcina, introducându-se în os;
 Capă de vindecare: protejează implantul până când se realizează integrarea osoasă, ulterior fiind îndepărtată, pentru a se pune bontul de vindecare;
 Bontul protetic: este elemental care se înşurubează în implant, având rolul de a asigura suport coroanei;
 Bontul de vindecare: elementul în jurul căruia se modelează gingia, nu este permanent, fiind lăsat în corpul implantului până la 14 zile cu aproximaţie;
 Bontul de transfer: este utilizat în amprentare pe modele de laborator;
 Implantul analog: tehnicienii dentari îl folosesc cu scopul reproducerii implantului şi poziţiei sale în cavitatea bucală – de altfel, în stomatologie este cunoscut şi sub denumirea de copia implantului;
 Şurubul de fixare: rolul său este acela de a asigura legătura între componentele unui implant dentar;
 Coroana dentară: rolul coroanei este atât funcţional, cât şi fizionomic, deoarece facilitează masticaţia optimă şi reproduce cu fidelitate morfologia unui dinte natural.

Având în vedere complexitatea structurală a unui implant dentar, precizia şi fineţea cu care sunt abordate toate etapele clinico-tehnice care fundamentează acest tratament inovativ în stomatologie, se poate spune că în acest moment reprezintă una dintre cele mai bune metode de înlocuire a dinţilor lipsa.

Din acest motiv, numeroşi pacienţi îl preferă, adresându-se specialiştilor care le pot oferi zâmbetul şi o sănătate orală mai bună. În această idee, Elveto Dent este un exemplu, fiind o clinică dentară din Bucureşti care se remarcă prin calitatea actului medical oferit în timpul acestei intervenţii şi prin rezultatele remarcabile obţinute în implantologie dentară.
Plasarea unui implant dentar constă într-o procedură chirurgicală şi permite refacerea dinților atât în arcada superioară, cât și în cea inferioară. Mai multe informaţii legate de subiect pot fi obţinute făcând o programare la clinica Elveto-Dent.ro, pentru un consult prealabil.

Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Remediul natural pentru dinți frumoși. Care sunt fructele și legumele care albesc dantura
Remediul natural pentru dinți frumoși. Care sunt fructele și legumele care albesc dantura

Smalțul dinţilor e impresionat de pigmenţii din alimente. O dantură de un alb strălucitor este semn de tinerețe și de sănătate.

(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre protezele dentare
(P) 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre protezele dentare

Proteza dentară este un dispozitiv medical unic, personalizat pentru fiecare pacient în parte, care are ca scop înlocuirea danturii pierdute cu dinți artificiali.

De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?

Masticația incorectă are efecte nedorite asupra întregului aparat digestiv. Ce înseamnă masticație incorectă – ne spune doctorul Denisa Zaharia, medic ortodont, în emisiunea Doctor de bine, realizată de Andreea Groza.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi angajați ai unei bănci sunt cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă de 64 de ani aproximativ 140.000 de euro, a informat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).