Cum poate o simplă răceală să crească riscul de arsuri solare. Avertismentul dermatologilor
Când luăm anti-inflamatoare avem nevoie și de creme de foto-protecție. Luați tratamente anti-răceală, folosiți și creme de protecție solară deoarece veți atrage mai multe raze ultraviolete.
Febră, nas care curge, durere de gât. Simptomele neplăcute se pot trata cu așa numitele medicamente simptomatice, luăm exemplul ibuprofenului.
Andreea Merticariu, medic primar dermatolog: „Am riscul să fac fototoxicitate, dacă în timpul administrării pacientul primește și o doză de ultraviolete. Ne ardem. Foto-toxicitatea înseamnă arsură mai repede în condițiile pevcare pacientul nu le conștientizează”.
O răceală tratată cu medicamente simptomatice crește fragilitatea cutanată. Vasele de sânge se dilată. Pielea atrage mai multe raze ultraviolete. Din acest motiv, când vă tratați, protejați pielea cu ajutorul cremelor de foto-protecție 50 plus.
Medicamentele simptomatice se administrează cu reguli stricte.
Steluța Boroghină, medic primar pediatru: „Medicii au protocoale, așa se și numesc ghidurile de prescriere, de exemplu un anti-inflamtor sau un antitermic - maxim o zi după ce ne-a scăzut febra, nu preventiv să fie luat. Cu toții avem în geantă măcar un ibupropfen – și nu doar el, ci toată clasa lui, și aspirina”.
Anti-inflamatoarele luate preventiv și fără sens distrug bacteriile bune din intestin, asemenea antibioticelor.
Steluța Boroghină, medic primar pediatru: „În loc intestinul nostru să respingă și să ducă spre excreție toate substanțele, care au rezultat din metabolism, și care sunt toxice, le lasă să treacă din nou în fluxul sanguin”.
Aceasta înseamnă inflamația sistemică.
Sursa: Pro TV
Etichete: doctor de bine, medicamente, raceala, myimpact,
Dată publicare:
04-11-2024 09:09