Cât de importantă este spălarea dinților la copii, mai ales în cazul dinților de lapte. Iată cum se efectuează corect

Dată publicare: 17-06-2021 11:00
Dată actualizare: 17-06-2021 15:50


Două lucruri sunt extrem de importante când vine vorba de spălarea dinţilor, inclusiv la copii: durata şi tehnica.

Şi, chiar dacă în cazul celor mici poate fi extrem de dificil, părinţii nu trebuie să renunţe. Două minute de periaj corect, de două ori pe zi - dimineaţa şi seara - vor ajuta cu siguranţă la formarea şi păstrarea unei danturi sănătoase.

În plus, dentiştii cu experiență recomandă ca până la vârsta de 6-7 ani, părinţii să spele dantura copiilor. Şi, extrem de important: aveţi grijă mare de dinţii de lapte. Ei reprezintă - într-un fel – baza pe care va creşte dantura permanentă.

Dr. Miruna Ioani, medic stomatolog: O tehnică de ajutor este să ţii copilul în braţe cu capul sprijinit pe cotul mamei şi să îl speli pe dinţi cu o mână. După ce copilul stă în picioare, îl poţi ţine deasupra chiuvetei, dar este mai uşor să îl speli fie în braţe, fie pe pat, unde copilul are capul fix.
Gura ne arată întotdeauna care sunt mişcările corecte. Pui periuţa la 45 de grade şi pensulezi de la roşu pe alb. Doar de la roşu spre alb, nu şi invers, pentru că duci bacteriile sub gingii''

Toate detaliile despre cum se face corect periajul corect al dinţilor, dar şi ce alimente le dăunează, în emisiunea ''Doctor de bine'', prezentată de Liliana Curea, de la ora 11:00 pe stirileprotv.ro.


VIDEO PROTVPLUS.RO