Alegeri inteligente în bucătărie. Cum putem face o masă bună și sănătoasă, cu doar câteva ingrediente
Câteva alimente sunt mai ușor de cumpărat decât de preparat acasă și au valoare nutrițională înaltă.
Aflăm cum putem face o masă buna cu doar câteva ingrediente. Începe Doctor de bine.
Când vorbim despre mâncare toată lumea știe că e mai bine să fie făcută în casă decât cumpărat, mai bine gătit de noi decât produs de industria alimentară. Dar și această regulă are excepții. Există alimente gata preparate care sunt nu doar sănătoase și gustoase, dar facem chiar economie la capitolul bani și efort de gătit. Iată câteva produse pe care puteți să le luați de-a gata:
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sucul de roșii și pasta de tomate merită cumpărate. Italienii sunt cei mai buni când vine vorba de „passata di Pomodoro". Rețetele lor sunt curate, produsul este făcut din roșii bine coapte, iar prețul mai mult decât rezonabil.
Foile de plăcintă pentru baclava sau plăcinta cu brânză se găsesc de cumpărat. Nu merită să pierdeți timpul să le faceți în casă. Este prea mult efort ca să frământați și să întindeți foi subțiri precum hârtia. Industria alimentară știe să le facă mai bine.
Același lucru este valabil și pentru foietaj - vă trebuie o zi întreagă ca să împăturiți de zeci de ori aluatul uns cu unt. Citiți eticheta și alegeți producători care folosesc ingrediente curate, fără E-uri.
Când vrem pâine de calitate trebuie să găsim un brutar cu experiență. Multe persoane și-au luat aparat de frământat și copt pâine, dar asta nu înseamnă că produsul rezultat este mai sănătos și mai curat. Ca să fie ușor de digerat și să nu baloneze, pâinea se face din aluat care a stat la dospit 24-48 de ore, astfel încât bacteriile din drojdie sau maia să poată realiza predigestia glutenului. Timpii de coacere trebuie respectați, ori asta nu știe să facă decât un brutar priceput. Să faci o pâine bună nu e la îndemâna oricui.
Fasolea boabe, lintea și năutul sunt mai simplu de cumpărat în conservă, gata fierte. Cu excepția situației în care gătiți la cazan, pentru o armată de oameni, varianta în conservă ne permite să consumăm aceste boabe fără risc de balonare, fără să ardem gazul ore întregi ca să le fierbem în mai multe ape. Avem avantajul că le găsim în mai multe variante de formă și culoare. În câteva minute poți să faci o iahnie de fasole chiar și pentru două persoane.
Faceți alegeri istețe și ușurați-vă munca în bucătărie. Putem avea o alimentație sănătoasă chiar și cu produse cumpărate.