Mergea la gradinita in genunchi si in palme. Povestea Denisei, fetita pe care boala n-a fortat-o sa renunte la carte

Ultima actualizare: 03-01-2015 07:04

In comuna Deleni, de langa Iasi, o intalnim pe Denisa, o fetita vesela care are insa o poveste trista. La numai 7 ani, copila a suferit 4 operatii la picioare si coloana si tot nu poate sa mearga normal.

Se deplaseaza numai cu ajutorul unor bete, iar de alergat nici nu poate fi vorba. Denisa sufera de o afectiune grava care ii stramba in timp oasele.

Denisa cantareste numai 14 kilograme. Capul, manutele si picioarele ii sunt firave, dar fetita are o vointa de fier si o putere de lupta iesita din comun. Priveste la fratii ei si la alti copii si viseaza sa fie ca ei. Mama o priveste cu inima sfasiata de durere si se roaga pentru o minune la Cuvioasa Parascheva.

Reporter: Ce spui la Cuvioasa Paraschiva?

Denisa: Ma rog sa ma ajute sa nu mai merg cu betele.

Reporter: Ce-ti doresti cel mai mult si cel mai mult?

Denisa: Sa pot sa merg.

Reporter: Mama mai plange?

Denisa: Da.

Reporter: Si tu ce-i spui?

Denisa: Mama, nu mai plange.

"Ea vede copiii pe drum ca alerga, incearca si ea, dar alta data se impiedica de betele celea, cade, plus ca nu se lasa: ii dau jucarii in curte, dar cand ii vede pe drum... si ea din urma, mai ramane in urma, altii mai rad, dar ea nu se intristeaza...", spune Dorica Purusniuc, mama Denisei.

Pana anul trecut, fetita mergea in palme pana la gradinita. Toti pantalonii ii erau rupti in genunchi. Atunci tatal a adus din padure cateva lemne si i-a cioplit doua bete care o ajuta cat de cat.

"A fost operata de 4 ori la Iasi si am vazut ca nu poate sa mearga... i-am facut doua betisoare... imi era mila ca e copilul meu...", spune Mihai Purusniuc, tatal Denisei.

Denisa are la scoala numai "foarte bine". Boala de care sufera n-a oprit-o nicio clipa sa renunte la carte. Denisa are nevoie de doua carje si de ajutorul unui medic specialist. Cum tatal este cioban, iar mama sta acasa cu cei 5 copii, familia se descurca greu cu banii si nu isi permite sa mearga cu fetita in Bucuresti, la o clinica de specialitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO