Trucuri pentru un gratar sanatos. Cum atenuam efectul nociv al compusilor toxici
Va place carnea la gratar? Atunci luati in calcul faptul ca poate contine compusi toxici. Insa le puteti atenua impactul daca folositi amestecuri de otet, lamaie si ierburi aromate.
Sezonul gratarelor a inceput si odata cu acesta vin si avertismentele specialistilor: carnea expusa la fum poate contine compusi toxici.
Pentru a limita producerea acestora, exista cateva trucuri. Alegerea carnurilor slabe si folosirea sosurilor pe baza de otet sau lamaie sunt doar doua dintre acestea.
Abia asteptati sa faceti un gratar in mijlocul naturii? Este gustos, dar se supune unei reguli stiute de toata lumea. Ce-i gustos nu e neaparat sanatos.
Compusii toxici se reduc substantial daca ungeti carnea cu o marinata facuta doar din otet, suc de lamaie si ierburi condimentare. Nu folositi ulei in marinata.
Carnea ar trebui pusa intre doua felii mari de ardei sau de dovlecel, prinse cu o scobitoare. Vegetalele accentueaza gustul bun. Dar au si rol de bariera in fata compusilor toxici.