Tensiunea intraoculara trebuie masura in fiecare an, in cadrul controlului oftalomolgic. Ce inseamna glaucomul


Ultimul update: Vineri 21 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2017 11:45
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Tensiunea intraoculara trebuie masura in fiecare an, in cadrul controlului oftalomolgic. Tensiunea intraoculara anormala nu da simptome, dar distruge structuri nervoase care nu mai pot fi recuperate niciodata.

In interiorul ochiului gasim o substanta care trebuie secretata limitat. Iar asta pentru a putea elimina tensiunea ce apare in globul ocular. Tensiune care afecteaza nervul optic. Se ajunge, astfel, la glaucom.

Exista o gena care detetermina glaucomul. De aceea, daca aveti in familie persoane diagnosticate cu aceasta boala, mergeti de la 20 de ani la un control oftalmologic pe an. Chiar daca NU aveti probleme cu vederea. 

Ce inseamna, de fapt, glaucom? In interiorul ochiului, presiunea creste si va deforma, in timp, nervul otic. Odata lezat, nu mai poate fi recuperat. Distrugerea nervoasa e insotita de pierderea vederii.

Asadar, in privinta bolii, controlul o data la an la oftalmolog chiar face diferenta. Doar in felul acesta, glaucomul poate fi diagnosticat de la inceput. 

Tratamentul poate sa stopeze evolutia bolii pentru ca va stabiliza tensiunea in interiorul globului ocular. Daca afectiune evolueaza insa, in ciuda tratamentului corect, exista varianta unei operatii micro-invazive.

Controlul oftalmologic o data pe an, daca nu aveti vreo afectiune diagnosticata, daca nu aveti rude cu afectiuni oftalmologice devine obligatoriu de la 40 de ani.

140.000 de romani sufera de glaucom. Netratata la timp, boala poate provoca in scurt timp orbirea
In cazul copiilor si adolescentilor cu probleme de vedere, trebuie mers la neurolog. Ce probleme poate ascunde