Studiu: Stresul, boala secolului 21, ar putea fi la fel de contagios ca o raceala. Prin ce cai se transmite

Ultima actualizare: 09-07-2014 07:06
stres

Un studiu recent releva faptul ca stresul ar putea fi transmis de la o persoana la alta, la fel ca in cazul unei raceli.

Potrivit unei cercetari recente, stresul s-ar putea “lua”, intocmai ca o viroza. Caile de transmitere ar fi insa in acest caz tonul vocii, expresiile faciale, postura si chiar mirosul.

O echipa de psihologi de la Universitatea Saint Louis sustine ca stresul este perfect transmisibil intre straini. Cu alte cuvinte, ca este contagios. O alta concluzie a psihologilor este ca tot stresul ar putea declansa in oameni reactii eroice.

Pentru a-si testa teoria, oamenii de stiinta au rugat un grup de subiecti sa tina un discurs public sau sa rezolve o problema complicata, in timp ce altii ii observau. Cercetatorii au masurat nivelul de cortizol si al unei enzime ce are legatura cu stresul, atat la cei care indeplineau sarcinile cerute, cat si la observatori.

Rezultatul a fost ca stresul celor care doar stateau pe margine era “proportional cu cel resimtit de cei aflati propriu-zis in situatiile stresante si nu era influetat de genul persoanelor”, noteaza Daily Mail.

Potrivit echipei de psihologi, stresul s-ar fi transmis prin lucruri precum tonul vocii, expresiile faciale, postura si miros.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO