Secretul unei mese sanatoase de Paste. Cum ar trebui combinate alimentele

04-05-2013 11:41


Nu combinati neinspirat alimentele care se pregatesc traditional de Paste. Amestecul de proteine din carne, oua si branzeturi nu poate fi procesate corect de corp. Aflati regulile meselor echilibrate de Sarbatori de la specialisti.

Nimic nu e mai delicios decat o friptura de miel cu o felie de cozonac! Iata ce cred multe persoane despre masa de Paste.
Dar proteinele animale din carne nu se combina cu cele din oua si lactate.

Chiar daca masa de Paste este una bogata, regulile alimentatiei echilibrate ar trebui respectate. Corect ar fi sa combinati friptura cu o salata. Ouale si branzeturile se consuma de asemenea cu vegetale.

Pavel Chirila, medic primar medicina interna:
"Ar trebui as fie o perceptie sanatosa asupra a ceea ce numim noi o sarbatoare. Dar ca sa mananci tot anul, zilnic, 2 mese cu carne, sau 3 mese cu carne, ca am avut astfe de pacinti si cand vine Pastele si Craciunul si mai multa carne, nu mi se pare normal".

Asadar, in orice moment al anului, consumul de carne se face dupa urmatoarea regula: nu mai mult de 2 zile pe saptamana de mese cu carne.

Branzeturile nu se combina cu produsele din carne, deoarece impiedica digestia completa a acesteia. Rezulta astfel produsi intermediari de digestie, care sunt extrem de toxici.

Si nici dulciurile nu se consuma la aceeasi masa cu oua, carne sau branzeturi. Si glucidele ingreuneaza digestia dificila a proteinelor de origine animala.

Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog:
"Dulcele, dincolo de anumite limite, are actiune agresiva de imbatranire, de promovarea a infectiilor cronice, a cancerelor si afectiunilor imune".

Asadar si mesele de Paste trebuie sa respecte regulile functionarii corecte a organismului uman.