Alegeti o dieta sanatoasa primavara: puteti face o salata care sa contina si anumite tipuri de flori

03-05-2013 08:53


Primavara consumati din abundenta stevie, urzici, leurda, frunze comestibile pe care vi le ofera natura.

Dar o salata perfecta poate include si florile pomilor fructiferi, deoarece si acestea va furnizeaza enzime. Vorbim despre alimentele vii, esentiale in dieta.

Vreti o salata perfecta de primavara ? Atunci combinati frunzele clasice si legumele cu flori. Toti pomii fructiferi au flori comestibile. Contin enzime, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman.

Indiferent de proteina de origine animala pe care o alegeti la o masa, respectati o regula de baza.

Pavel Chirila, medic primar medicina interna: "Daca un om mananca un aliment mai greu digerabil, cum este carnea, dar daca are obligatoriu alaturi o salata, asta ajuta mult prin efectul antioxidant, prin efectul de detoxifiere".

Asadar pe langa friptura, oua, branzeturi, consumati salate din vegetale in detrimentul painii, orezului, pastelor sau cartofului.

O alta regula a alimentatiei corecte este diversitatea. Aveti grija ca in dieta saptamanala sa se regaseasca peste 25 de tipuri de alimente, preponderent de origine vegetala.

Pavel Chirila: "Ele contin si un procent mare de apa care este de fapt o apa biologica, bine asimilabila si care ajuta mult orgasnismul".

Dar nu va limitati doar la cereale, frunze verzi, legume, fructe. Spre exemplu, primavara puteti consuma si flori ale pomilor fructiferi.

Andreea Dragomirescu, medic fitoterapeut: "Sa nu uitam de exemplu ca exista zone ale tarii in care se gateste cu flori de salcam si ele sunt folosite in aliementatie. Ele reprezinta niste vegetale".

Florile pomilor fructiferi pot fi combinate cu legume, condimente, cu ulei presat la rece si cu otet. Este un alt tip de salata, care va diversifica dieta. Astfel sporiti cantitatea de vitamine si minerale din alimentatie.

Florile pomilor fructiferi pot fi consumate si alaturi de produse de origine animala. Nu se trateaza termic, iar in felul acesta va furnizeaza enzime, adica elemente vii esentiale pentru organism.
 

Tags: nutritie, flori,