Sali de sport din Bucuresti, transformate in adevarate tabere militare. Ce este "BOOTCAMP" si cum a ajuns in Romania

Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 19:38
Categorie: CSID

 Un nou concept de fitness, importat de la militarii americani, si apreciat in multe tari europene, castiga teren si in Romania.

Se numeste ''Bootcamp'', si este inspirat din antrenamentele facute in bazele militare. Combina exercitii cardio, cu ridicarea de greutati. Cataratul pe franghie, intorsul anvelopei, si saritul peste parapet, ii ajuta pe oameni sa-si pastreze sanatatea, sa slabeasca, dar si sa scape de stress.

O sala de sport din Bucuresti s-a transformat in tabara militara. Cei care vin aici se urca pe franghii, sar printre cauciucuri... .Pe scurt, fac tot ce le ordona instructorul, cu o voce nu tocmai blanda. Spre deosebire de alte sporturi, bootcampul e un antrenament care se practica doar in echipa, folosindu-te, in principal, de greutatea corpului, dar si de diverse obiecte precum saci de box, gantere, anvelope si funii.

Citeste si: Cele mai bune aplicatii Android si iOS pentru fitness si pasionatii de sport

Razvan are 33 de ani si vine la aceasta sala de citeva luni. Se lauda ca asa a reusit sa slabeasca dar si sa puna masa musculara. In plus, e mai putin stresat si a legat noi prietenii. "Antrenamentul are mai multe avantaje, care nu tin doar de aspectul fizic. Imbunatateste functiile respiratorii, scade hipertensiunea arteriala, creste energia dupa antrenament si reduce stressul."

Cel care a adus in Romania acest concept, originar din Statele Unite, e Vlad, instructor de fitness si arte martiale. Vara, antrenamentele se muta in aer liber, pe acest teren special amenajat. Si cum romanii sunt deja interesati de acest tip de antrenament, el a fost preluat de mai multe sali de sport.

Bootcamp poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta si de pregatirea fizica, daca nu-l supara ordinele ca-n armata pe care i le da instructorul.

iLikeIT.
iLikeIT. "Shape up" este cea mai noua metoda de antrenament prin jocuri, in sufragerie. Radu Valahu si-a aratat maiestria
csid
Pagubele iremediabile pe care alcoolul le face la nivelul creierului
Două cupluri tinere din 10 nu pot avea urmaşi în România. Care este principala cauză
Copiii impulsivi, cei mai predispuși la dependențe. Cum trebuie să se comporte părinții
Amalia Enache, despre relaţia cu fetiţa ei. Unde merg de fiecare dată când ies din casă
De ce simt adolescenţii nevoia de mâncare nesănătoasă. Legătura cu somnul şi telefoanele
Vinul spumant poate fi folosit împotriva ridurilor. De ce ne îmbată mai repede
femeie racita
Frigul din casă ne protejează de fapt sănătatea. Gesturile simple care ne apără de răceli