Sali de sport din Bucuresti, transformate in adevarate tabere militare. Ce este "BOOTCAMP" si cum a ajuns in Romania


Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 19:38
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

 Un nou concept de fitness, importat de la militarii americani, si apreciat in multe tari europene, castiga teren si in Romania.

Se numeste ''Bootcamp'', si este inspirat din antrenamentele facute in bazele militare. Combina exercitii cardio, cu ridicarea de greutati. Cataratul pe franghie, intorsul anvelopei, si saritul peste parapet, ii ajuta pe oameni sa-si pastreze sanatatea, sa slabeasca, dar si sa scape de stress.

O sala de sport din Bucuresti s-a transformat in tabara militara. Cei care vin aici se urca pe franghii, sar printre cauciucuri... .Pe scurt, fac tot ce le ordona instructorul, cu o voce nu tocmai blanda. Spre deosebire de alte sporturi, bootcampul e un antrenament care se practica doar in echipa, folosindu-te, in principal, de greutatea corpului, dar si de diverse obiecte precum saci de box, gantere, anvelope si funii.

Citeste si: Cele mai bune aplicatii Android si iOS pentru fitness si pasionatii de sport

Razvan are 33 de ani si vine la aceasta sala de citeva luni. Se lauda ca asa a reusit sa slabeasca dar si sa puna masa musculara. In plus, e mai putin stresat si a legat noi prietenii. "Antrenamentul are mai multe avantaje, care nu tin doar de aspectul fizic. Imbunatateste functiile respiratorii, scade hipertensiunea arteriala, creste energia dupa antrenament si reduce stressul."

Cel care a adus in Romania acest concept, originar din Statele Unite, e Vlad, instructor de fitness si arte martiale. Vara, antrenamentele se muta in aer liber, pe acest teren special amenajat. Si cum romanii sunt deja interesati de acest tip de antrenament, el a fost preluat de mai multe sali de sport.

Bootcamp poate fi practicat de oricine, indiferent de varsta si de pregatirea fizica, daca nu-l supara ordinele ca-n armata pe care i le da instructorul.