Reţetele pe bază de alge care ne apără de infecţiile respiratorii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 10:34
Categorie: CSID

Un extract din alge roşii şi unul din alge brune. Sunt doi aditivi alimentari naturali, pe care japonezii îi folosesc de mai bine de trei sute de ani. Şi bucătăria moleculară apelează la ei. Iar vestea bună e că oricine poate face acelaşi lucru.

Primim argumente de la un chimist, nu de la un bucătar, în speranţa că vom renunţa la tradiţională frişcă cu căpşuni pentru aceeaşi frişcă dar cu perle din suc de zmeură. De mere ori de afine, asezonate cu un jeleu natural din brad.

Agar -agar este un extract natural din alge roşii. Se găseşte în magazinele naturiste. Vorbim despre gelatina vegetală pe care o găsim integrată în medicamente destinate slăbirii, dar şi în laxative.

Facem astăzi două variate de deşert, sută la sută dietetice... datorită fibrelor. Utile şi în sezonul infecţiilor respiratorii: perlele din sirop de zmeură şi jeleul din muguri de brad sunt exemple ale gastronomiei moleculare, ambele anti-inflamatoare extrem de puternice.

Două grame de praf de agar agar dizolvate în 100 de ml de apă. Puneţi pe foc şi ţineţi la fiert 2-3 minute. Apoi răciţi şi integraţi orice sirop natural de fructe. Aşa apare jeleul 100% natural. Între fibrele algelor se naşte, de fapt, o structură 3D.

Tot la farmacie se găseşte alginat de sodiu. Un alt extract natural, de data aceasta din alge brune. Cu ajutorul lui învăţăm sferificarea directă. În traducere: din orice lichid, cu excepţia laptelui, putem facem sfere.

Un gram şi jumătate de alginat de sodiu la sută de mililitri de apă. Amestecaţi cu blenderul şi puneţi pe foc. Temperatura trebuie să ajungă la 60 de grade. Adăugaţi apoi orice sirop natural dulce. Din brad, zmeură, afine, lămâie. Separat, în alt vas, puneţi cinci grame de clorura de calciu - pastile de la farmacie - la 100 de ml de apă.

Variantele de deşert din gastronomia moleculară conţin 80% fibre şi sunt alimente sanogene. Neagresive pentru organismul uman, în ciuda gustului dulce intens.

Cosmarul turistilor de pe litoral e mana cereasca pentru agricultori. Cum au sporit productivitatea culturilor cu pana la 50%
Cosmarul turistilor de pe litoral e mana cereasca pentru agricultori. Cum au sporit productivitatea culturilor cu pana la 50%
Tigari
Cum ne afecteaza tutunul vederea. Fumatul reduce semnificativ oxigenarea celulară
"Plângi cât vrei, cât simți nevoia! Stau cu tine!" Recomandările medicilor pentru trăirile emoţionale
Popcornul pregătit acasă, o sursă excelentă de proteine şi vitamine. Când devine periculos
"Telemeaua de Sibiu", produsă în sudul ţării sau chiar peste graniţă. Ce punem în realitate pe masă
Fostul fotbalist Ionel Dănciulescu, despre un stil de viaţă sănătos şi preferinţele culinare
Motivul pentru care statul îndelung pe scaun, la calculator, ne afectează echilibrul
Tigare
Motivul pentru care fumătorii ajung în sala de operație, înainte de 40 de ani