Prunele sunt printre cele mai bune surse de anti-oxidanti. De ce sunt recomandate femeilor
Consumati prune in fiecare zi, in aceasta perioada a anului. Si preparati-va magiun acasa. Prunele se afla in topul furnizorilor de anti-oxidanti puternici alaturi de fructele de padure.
In Romania, exista printre cele mai bune soiuri de prune din lume. E un motiv serios ca sa consumati aceste fructe din belsug.
Sunt surse perfecte de vitamine recomandate femeilor care tin cure de slabire si celor care vor sa devina mame.
Alimentele super-procesate si consumate in cantitate mare au doua efecte negative majore. In primul rind, PH-ul mediului intern devine acid.
Este terenul pe care pe care apar boli metabolice grave, dar si unele forme de cancer. In acelasi timp, se instaleaza constipatia din cauza aportului insuficient de fibre.
Toamna insa aveti la dispozitie mere, pere, prune sau struguri, toate cu efect alcalinizant. Acestea practic echilibreaza ph-ul.
Iar dintre legume, cartofii au cele mai puternice capacitati alcaninizante, dar si varza si conopida. In fiecare zi, nu uitati de o portie de prune proaspete.
"Contin si ele, ca si strugurii, resveratrol, care este un foarte bun antioxidant si dupa cum stim contribuie la prevenire a afectiuni degenerative", a spus doctorul Andreea Dumitrescu.
"Prunele intra in tratamentul constipatiei datorita unei subtante numite sorbitol si in consumate timp indelungat s-a dovedit ca au un un rol protector pentru cancerul de colon", este de parere doctorul Serban Damian.
Speciile de pruni din Romania contin potasiu din abundenta, cu rol esential pentru sistemul imunitar.
Prunele au toate vitaminele din grupul B. Consumati-le atat in curele de slabire, dar si daca va doriti un copil.
Vitaminele din grupul B sunt esentiale in dieta mamei inainte de conceptie. In acest mod, scade riscul ca fatul sa aiba o malformatie frecventa a sistemului nervos denumita SPINA BIFIDA.
"Sa zicem la un nivel de 300-400 de grame pe zi sunt intr-o cantitate razonabila, asta inseamna 10-12 bucati", a adaugat doctorul Serban Damian.
E util insa sa le consumati pe tot parscursul anului pentru capacitatile lor antioxidante si nu doar in sezon.
"Daca vorbim de conservare cea mai intelepta modalitate de a conserva prunele ar fi prin uscare pentru ca in felul acesta continutul lor in vitamine ramine aproape nemodificat", este sfatul doctorului Andreea Dumitrescu.
Este vorba inclusiv de vitaminele A si C. Dar nu ratati nici magiunul de prune, preparat la foc mic si fara zahar.
Prunele se pun la fiert cu tot cu coaja, deoarece aceasta contine procentul cel mai mare de fibre.
Doua felii de paine integrala cu unt si cu gem de prune natural inseamna un mic dejunul perfect.
Astfel, consumati inca de la prima ora a diminetii glucide de calitate, vitamine si minerale care va hranesc.
Sursa: Pro TV
Etichete: alimente, nutritie, sanatate, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
20-09-2013 07:22