Pericolul din sosul picant. Cum poti sa mananci "iute" fara sa-ti afectezi dieta
In fiecare zi, multi dintre noi incearca sa manance cat se poate de sanatos. Atentia la detalii este insa cea care face diferenta dintre o dieta corecta si una ineficienta.
De exemplu, una dintre greselile pe care le fac multi se leaga de sosul picant folosit pentru oua, pizza sau alte mancaruri. Doar o singura lingurita dintr-un asemenea sos contine aproximativ 10% din totalul de sodiu de care are nevoie corpul tau intr-o zi. Prea mult sodiu are apoi un efect extrem de neplacut asupra greutatii tale.
Potrivit unui studiu facut de o Universitate din California, oamenii care au o dieta bogata in sodiu se ingrasa mai usor. Cercetatorii fac legatura dintre sodiu si productia crescuta de insulina, hormonul ce transforma zaharul in grasime.
Cum rezolvi problema? Folosesti ardei iuti proaspeti, ardei rosii uscati sau piper pentru a obtine mai multa "iuteala" fara sodiu. Sau folosesti Tabasco, care contine doar 35mg de sodiu per lingurinta, doar 2% din limita organismului.