Pericolele unei alimentatii cu prea multa carne. Ce se intampla cand organismul primeste prea multe proteine
Dimineata - omleta cu sunca, la pranz o friptura cu salata, iar seara peste la gratar. Nu pare nimic anormal in acest meniu.
Tocmai ati creat insa un PH acid in interioul sangelui, care conduce la osteoporoza la varste tinere. 7,4 este PH-ul normal al sangelui. PH-ul in interiorul celulelor are valoare de 6,8. Sunt date seci, dar tocmai acestea va mentin in viata si in stare perfecta de sanatate.
Organismul uman se simte bine intr-un mediu usor bazic. Mediul acid este preambulul bolilor. Spre exemplu, mediul acid pe peroada lungi poate distruge inclusiv informatia genetica a celulelor. Acest mediu acid se obtine, cel mai usor, prin hrana hiperproteica. Prima oara sufera oasele.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "Excesul de proteine conduce la un PH acid al sangelui, ceea ce duce la o decalcifiere in os, deci poate sa apara osteporoza. PH-ul acid scoate calciul din os, da."
De ce sufera oasele? Pentru ca un mediu intern prea acid le forteaza sa elibereze calciu si magneziu. Acesta este un mecanism–tampon care compenseaza aciditatea provenita din alimente.
Din pacate, un meniu obisnuit contrazice dramatic aceste date chimice datorita carora traim. O omleta de dimineata, cu sunca si branza, un gratar la pranz si un peste. Tocmai v-ati depasit cu 90% necesarul zilnic de proteine de origina animala.
Cel mult o portie de carne zilnic, de orice tip, este ceea ce va mentine echilibrul intern. Daca ati facut excese, iata cel mai simplu mecanism reglator:
Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog: "In timpul efortului fizic, cantitatea de protene scade si ea. Proteinele din sange, crescand filtrarea proteinei in urina."
Cantitatea de apa eliminata prin rinichi scade, iar cantitatea de proteina din urina creste. Alimentatia hiperproteica provoaca, pe langa un mediu intern acid, inflamatie generalizata.
Ileana Manduteanu, cercetator biologie moleculara: "Inflamtia cronica, ea este numita inamicul tacut care arde in interior."
Inflamatia cronica este de asemena terenul propice pentru toate bolile civilizatiei. O farfurie de pranz sau cina trebuie sa aiba doar o treime proteina de origine animala – carne, oua sau branzeturi, iar restul legume.
La micul dejun tot ce aveti nevoie se refera la cereale integrale, fructe si legume dulci. De asemenea, beti zilnic ape minerale care contin, in mod natural, bicarbonat de sodiu. Ele au un PH mai mare de 7,2.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, alimentatie, proteine, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
24-05-2015 14:20