Pacienţii cu diabet ori boli cardio-vasculare, dificil de tratat pe scaunul stomatologului. Tratamentul recomandat

31-01-2019 09:39


Orice pacient cu diabet ori boli cardio-vasculare e dificil de tratat pe scaunul stomatologului. În cazul acestor pacienţi, recomandarea premium este să îşi rezolve problemele cavităţii orale cu ajutorul laserelor, care tăie şi cauterizează totodată.

O glicemie mare determina aşa-numiţi corpi cetonici în cantităţi ridicate. Aceştia sunt vinovaţi de vindecarea grea a diabeticilor. De aceea, în cazul unor intervenţii la aceşti pacienţi sunt indicate laserele chirurgicale. Care tăie şi cauterizează totodată.

Dacă aveţi o rudă de gradul 1 diagnosticată cu diabet nu înseamnă că veţi face şi dumneavoastră boala. Veţi moşteni, cel mai probabil, rezistenta la insulina. Acesta condiţie presupune o mare, mare atenţie la hrana zilnică. Excesul, pe un timp scurt, vă forţează toate sistemele metabolice. Cea mai frecventă distrugere metabolică este cea care conduce la diabet zaharat de tip 2.

Dar distrugerea acestor celule are loc în ani. De aceea, e util să vă faceţi glicemia măcar o dată într-un an. Pentru că fazele premergătoare bolii sunt REVERSIBILE.

Înaintea diabetului apare rezistenta la insulina a tuturor ţesuturilor. Mai exact, hormonul insulina există, dar celulele nu mai reacţionează la acesta. Prevenţia bolii se face prin mişcare zilnică. Efortul fizic ajuta glucoza să intre în celule fără ajutorul insulinei. 

În cazul glicemiilor necontrolate, se declanşează acidoza metabolică, care este o intoxicaţie gravă în tot organismul. Acidoza metabolică începe cu acumularea aşa numiţilor corpi cetonici. Este motivul pentru care diabeticii se vindecă greu. În cazul acestora, laserele sunt intrumentele medicale recomandare pentru interentii chirurgicale. Lumina laser taie şi cauterizează simultan.

În stomatologie, laserul se poate folosi în gestionarea bolii parondontale, dar şi pentru tratamentul cariilor.

În acelaşi timp, orice tip laser face biostimulare, adică produce un răspuns biologic. La nivel celular, metabolismul creşte. Această creştere a metabolismului local normalizează funcţiile celulelor şi grăbeşte vindecarea.