Omega 6, "dusmanul" ascuns in felurile de mancare romanesti. Alimentele care il pot anihila daca le mancam saptamanal
Prea mult ulei in alimentatia zilnica inseamna prea mult omega 6. Desi este un acid gras esential, trebuie compensat, pentru a nu ajunge la haos si la prabusirea sistemului imunitar.
Isi intra, deci, in rol, un alt acid gras, mult mai cunoscut: omega 3. Nu va ganditi ca luati suplimente din farmacii, pentru ca nu au aceeasi calitate. In schimb, incercati sa cresteti consumul de peste si fructe de mare.
Ajungem, deci, la ceea ce punem pe masa. Auzim tot timpul ca este esential sa consumam grasimi… esentiale. Spre exemplu, omega 3. Se gaseste doar in peste si fructe de mare.
Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: “Este de departe mult mai eficient si mult mai usor de absorbit decit ce luam dintr-o capsula. Ca si calitate, produsul cum l-a facut natura nu poate fi inlocuit cu suplimente de omega 3”.
Aceasta grasime este inhibata insa de cantitati mari de omega 6. Care, la romani, vin la pachet cu uleiul de floarea soarelui in care se scalda majoritatea felurilor de mancare.
Nutritionistul Mihaela Bilic spune ca “aceste doua omega trebuie sa fie intr-un raport de fie 2 la 1 - omega 6 cu omega 3 - -pe cand in dieta noastra este un raport de 40 la 1!”
Ce inseamna asta? Inseamna sa reduceti cantitatea de ulei pe care o folositi la prajeli pentru ca produce inflamatie in organism. Slabiciune pe fondul careia se pot dezvolta boli precum atero-scleroza, diabet si chiar unele forme de cancer.
Ca sa echilibrati treaba la interior, mancati de trei ori pe saptamana peste, scoici, ori alte vietati din apa. Nu spuneti nu nici linguritelor cu ulei de masline presat la race. Trei, patru pe saptamana. Contin omega 9, iar triunghiul se inchide… corect.
Sursa: Pro TV
Etichete: peste, nutritie, grasime, alimentatie, mihaela bilic, omega 3, omega 6, acid, fructe de mare,
Dată publicare:
23-10-2015 15:57