O dieta saraca si de slaba calitate duce la deshidratare, indiferent de cantitatea de apa consumata. Explicatia este simpla
95% din populatia statelor vestice sufera de o usoara deshidratate, care nu are legatura cu apa, ci cu mancarea. Apa hidrateaza fiecare celula, doar daca in regimul zilnic de hrana sunt incluse anumite minerale esentiale, dar si grasimi.
Daca alegeti aceleasi alimente putine la numar si poate de slaba calitate, nu va hidratati, indiferent ce cantitate de lichid consumati.
Nichi Enache a trait 12 ani la Roma. S-a intors in tara si si-a deschis un restaurant in care promoveaza aromele Italiei. Cinci minute dureaza sa va faceti cateva bruschete. Cel mai mult va ia sa taiati painea cu masline. Pe un astfel de platou se regasesc nu mai putin de zece alimente naturale integrale. Nu doar hranesc, ci si hidrateaza - desi nu contin apa - oricat de ciudat ar suna.
Fara apa nu exista viata - e informatia pe care o stie orice copil. Dar, ca sa va hidratati, e nevoie ca pe langa aceasta sa veniti la pachet cu multe formule chimice. Din pacate, astfel de lectii nu se predau la scoala.
Doua treimi din corpul uman inseamna apa. De 3,7 litri pe zi are nevoie un barbat. Cu unul mai putin e suficient pentru o femeie. Apa se ia din lichide, fructe si legume. Fara diversitate in meniurile zilnice insa, nu apare hidratarea. Atentie: vorbim doar despre alimente naturale!
Inainte de masa, corpul trebuie sa fie hidratat. Fara apa, nu produceti suficienti fermenti digestivi care sa macereze alimentele. Nu insemna ca este recomandat sa beti apa in timp ce mancati. Diluati si mai mult sucurile gastrice. Apa se bea cu doua ore inainte. Odata bauta, din tubul digestiv, apa trece in proportie de 95% in sange. Din lichidul sanguin ajunge in lichidul in care traieste fiecare celula. Abia apoi intra in celule.
Insa apa hidrateaza doar daca luati din hrana:
- Sare;
- Potasiu din portocale, cartofi, rosii;
- Clor din carne, drojdie, masline;
- Grasimi din peste, ulei, seminte.
Daca ati bea multa apa, fara ca acesta sa fie dublata de cele patru tipuri de substante, celulele s-ar mari haotic si ar plezni. E inversul situatiei ipotetice in care ati consuma apa sarata din mare. In acest caz, prezenta cantitatilor uriase de sare ar duce la zbarcirea si la moartea celulelor.
Multi includ la capitolul hidratare ceaiul, cafeaua, sucurile de fructe si, poate, alcoolul. Acestea insa, deshidrateaza. Ceaiul si cafeaua contin purine pe care organismul incerca sa le elimine, deci nu se pune problema. Sucurile de fructe si alcoolul acidifica sangele. Rinichiul va incerca sa restabileasca echilibrul si va produce cantitati uriase de urina. Din nou... va deshidratati.
Sursa: Pro TV
Etichete: apa, alimentatie, deshidratare, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
20-03-2015 15:08