"Caut fericirea si nu perfectiunea". Confesiunile Mihaelei Radulescu: cum spune ca isi pastreaza trupul si psihicul sanatoase
''Eu nu arat perfect, arat ca orice femeie de varsta mea careia i-ar pasa, cum imi pasa si mie. Caut fericirea si nu perfectiunea, dar daca pot sa fac ceva pentru mine... de ce sa nu fac?''.
Sunt fragmente din discursul Mihaelei Radulescu, cu care echipa "Ce se-ntampla, doctore?" a stat de vorba.
Juratul de la "Romanii au talent" se lauda cu o disciplina de fier. La polul opus, insa, se declara dependenta de adrenalina.
"Ca sa ma simt cel mai bine, ca sa iubesc cel mai bine sau sa fiu iubita cel mai bine vreau sa fiu la un maxim al meu. Nu stiu cita lume se trezeste atat de devreme ca si mine sa isi faca ora de sport si sa isi manince micul dejun. Sigur, altii vor spune: 'Da, dar eu muncesc si am trei copii'. Si eu muncesc foarte mult si, probabil, daca aveam trei copii, si indraznesc sa spun, cred ca aratam la fel si dupa trei copii, pentru ca mi-ar fi pasat la fel de mine", a spus Mihaela Radulescu.
Cu disciplina l-a obisnuit si pe fiul eu, Ayan. A avut insa grija sa-l invete si ce inseamna sa fie liber: "Copilul mai are putin si termina clasa a VI-a si, din fericire, e pus pe directia buna, iubeste scoala. Mai nou a descoperit cartingul si daca avem de-a face cu un viitor pilot de Formula 1, nu pot decat sa ma bucur. Mie nu mi-e frica, vreau sa cresc un barbat, nu o fetita, - am un baiat, deci va deveni barbat - si atunci nu exista frica, ci doar un sistem de precautie, ca trebuie sa vada si pericolul. Nu trebuie sa ii fie frica, ci sa aiba indrazneala de a incera orice pana la un punct in care totusi sa isi pastreze oasele si viata intregi".
Mihaela a exemplificat corespunzator nevoia de autodepasire. Vreau sa fac mai mult, mai bine, sa ma duc dincolo de limite, sa simt adrenalina si... pana la urma sa-mi traiesc viata. Va suna cunoscut discursul?
"Pur si simplu simtim ca facem ceva deosebit cu viata noastra si cu noi insine si ca suntem intr-un fel sau altul speciali si acest special ni-l facem cu mana noastra. Unii dintre noi negam, pur si simplu, dependenta de ceilalti si nevoia de a socializa si simtim nevoia de a gasi acel special de care vorbea", spus psihologul Jeni Chiriac.
O atitudine perfect normala pentru un psihic sanatos. Cu o singura precautie. La fel de importanta ca adrenalina e si... pauza de la aceasta. Cu alte cuvinte, echilibrul ofera, in cele din urma, solutia.
Sursa: Pro TV
Etichete: formula 1, sport, sanatate, mihaela radulescu, csid, sporturi extreme, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
20-03-2015 14:26