O alimentație bazată doar pe fibre declanșează boli vasculare

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 21 Decembrie 2017 09:24
Categorie: CSID

Fibrele din vegetale determina un tranzit intenstinal rapid şi menţin colesterolul rău, LDL, la un nivel normal, participa astfel la protecţia cardiovasculară.

Totuși, o alimentaţie bazată în exclusivitate pe fibre înseamnă de fapt reversul medaliei, adică declanşarea bolilor vasculare.

Doctor Iulian Calin, medic specialist cardiolog: "Ateroscleroza este întâlnită peste tot în organism. Din păcate, cel mai frecvent sunt afectate organele ţinte: inima şi creierul.

Avem ateroscleroza la nivelul arterelor coronare, cel mai frecventă întâlnită, cele care produc infarctul miocardi acut şi ateroscleroza la nivelul arterelor carotide care produc accidentul vascular cerebral acut. Vasele, arterele sunt ca nişte tuburi."

Mai multe detalii în VIDEO.

Danezii vor sa treaca la cutiile de bere din fibra de lemn. Cum se asigura ca incalzirea globala nu-i lasa fara orz

De ce pâinea nu îngraşă, de fapt. Medicii spun că poate preveni cancerul

De ce pâinea nu îngraşă, de fapt. Medicii spun că poate preveni cancerul

branula

Copiii ţin minte durerea şi ajung să se teamă de medici. Metodele moderne de anestezie

De ce nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm pufuleţi. Cum ajută creierul

Cum ne-au furat francezii şi bulgarii roşia "inimă de bou", creaţie românescă

Atacurile de panică se pot trata. Care sunt simptomele

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Mancare

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare