Danezii vor sa treaca la cutiile de bere din fibra de lemn. Cum se asigura ca incalzirea globala nu-i lasa fara orz
Mari amatori de bere, danezii recicleaza 90 la suta din sticlele si cutiile de bere, dar tintesc si mai sus. Vor sa inlocuiasca sticla si aluminiul din recipiente cu fibre de lemn, biodegradabile.
In curand, sticlele ar putea fi inlocuite cu recipiente din fibre de lemn, create pentru a fi refolosite de cat mai multe ori. Dar, daca ajung la groapa de gunoi, se vor descompune fara sa afecteze mediul. Iar pentru fiecare copac taiat pentru producerea acestor recipiente se planteaza altul in loc.
Charlotta Lyon, vicepresedintele companiei Carlsberg: "Ambalajul reprezinta o parte importanta a amprentei noastre de carbon, reprezentand cam 40% din aceasta. Asa ca e o zona la care trebuie sa lucram. Scopul este sa aducem inovatii sustenabile pentru viitor."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intr-un laborator al aceleiasi companii, specialistii incearca sa-si protejeze viitoarele recolte de orz impotriva schimbarilor climatice.
Birgitte Skadhauge, cercetatoare: "In prezent asistam la numeroase fenomene meteo extreme si, ca sa avem provizii constante de orz si malt de buna calitate e important sa fim activi in productia de noi soiuri de orz, care pot rezista acestor schimbari."
Nu este vorba despre modificari genetice, ci despre selectarea, cu metode traditionale, a unor soiuri care s-au dovedit mai rezistente la seceta, caldura sau inghet.
Din 2002, Danemarca a introdus o schema de reciclare pe piata berii, care s-a dovedit a avea succes. Consumatorii pot returna paharele de plastic, cutiile si sticlele. In schimb, primesc mici sume de bani. Asa se face ca, de pilda, anul trecut, 90 la suta dintre sticlele si cutiile de bere au fost reciclate si peste o suta de mii de tone de dioxid de carbon nu au mai ajuns in atmosfera.
Sursa: Pro TV
Etichete: danemarca, reciclare, gunoi, bere, carlsberg, sticla, aluminiu, cutii, ecologie,
Dată publicare:
08-05-2017 08:04