Motivul neaşteptat pentru care copiii care mănâncă fast-food răcesc mai uşor

26-08-2019 09:00

Mai e puţin şi şcolile şi grădiniţele îşi deschid porţile. Odată ce se deschid, încep virozele respiratorii. Cum protejaţi copilul de aceste infecţii deranjante?

Pacientul nu trebuie să ia de capul lui antibiotice. Este ceea ce mai toţi medicii încearcă să preîntâmpine, în prezent. Explicaţiile sunt uşor de asimilat. În primul rând, organismul va dezvolta rezistenţă la acest tip de tratament. Al doilea motiv - mor bacteriile normale şi creşte numărul fungilor, al ciupercilor din intenstine. Or, în cazul copiilor, schimbarea aceasta afectează dezvoltarea.

Până la 5 ani, mucoasa intestinală se maturizează. Şi tot până atunci, copilul trebuie să ia contact cu peste 1000 de specii bacteriene. Îl vor proteja toată viaţa.

Bacteriile „bune”, organisme vii, comunică între ele – situaţie favorabilă organismului uman. În acelaşi timp, îşi fac numeroase locuri în intestine şi astfel, prin prezenţa lor, nu lasă spaţiu eventualelor bacterii, care provoacă boli.

Aceasta încărcătură bacteriană normală poate fi corect întreţinută prin hrana variată - legume, fructe, carne, ouă, brânzeturi. E uşor de destabilizat prin hrană de tip fast food – plină de zahăr, grăsimi de sinteză şi calorii în exces. Aceasta e motivul imunologic pentru care copilul ar trebuie ferit - pe cât posibil - de fast food.

Încărcătura bacteriană normală din intestine, care protejează copilul, e distrusă de antibiotice şi antiseptice. De aceea, copilul nu ar trebui să stea într-o casă în care totul se igienizează cu ajutorul produselor pe bază de clor. Nu folosiţi săpun antiseptic. Şi nici alte cosmetice pe bază de TRICLOSAN.

Mai e puţin până încep şcolile şi grădiniţele. Vor apărea invariabil virozele respiratorii. Răceala, adică viroza respiratorie, este produsă de virusuri. Iar virusurile NU sunt atacate de antibiotice. Aşadar nu le administraţi, mai ales din proprie iniţiative, antibiotic. Produc dezechilibre în flora bacteriană iar contactul cu bacteriile generează rezistenţă Trebuie să le dăm cât mai puţine oportunităţi bacteriilor să intre în contact cu antibioticele.

Mor bacteriile normale din organismul uman, se dezvoltă în exces fungi, adică ciuperci în intestin. Când numărul fungilor îl depăşeşte pe cel al bacteriilor normale, apare inflamaţia la nivelul mucoasei intestinale. Inflamaţia generează diaree ori scaune cu mucus.