Miracolele pe care le face in organism o portie de supa sau ciorba. Ce are in comun borsul cu vaccinurile

Ultimul update: Vineri 11 Decembrie 2015 06:58
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2015 09:50
Categorie: CSID

Mi-e foame, nu am timp sa stau sa iau o masa decenta. Ce-mi ramane? Un covrig, o ciocolata, un iaurt. Din pacate, dupa scurt timp, iar ma chinuie foamea. Va propunem ca, atunci cind nu aveti timp, sa beti o supa sau o ciorba.
 

Face minuni la nivel cerebral, unde, de fapt, controlati senzatia de satietate. E cea mai buna inventie culinara cand va chinuie … lipsa timpului. In plus, o buna parte din vitamine si mineralele respective ramin in zeama respecitiva. Aceasta insemna ca, imediat, va hidratati si va remineralizati. Si, simultan, va hraniti.

Dr. Cristina Balanescu: „Va hraniti - adica nu iti mai cere, peste jumate de ora altceva pentru ca asta se intimpla la un convrig, o rontaiala de pe strada”.

Dupa 15 minute de la ingestie, ciorba ofera distensie gastrica. Datorita acesteia, asa numitii baro-recepetori din stomac transmit practic instantaneu senzatia de satietate.

Dr. Cornel Toader, medic primar neurochirurg : „Noua, cand ne e foame, ne scade glicemia. Odata ce mincam, baroreceptrii din stomac ne arata ca ne-am saturat, pe de alta parte normalizarea valorilor glicemice ne da senzatia de satietate, centrii care inregistreaza asa ceva sunt la nivel hipotalamusului”.

Adica in creier. Senzatia de satietate dupa un aliment valoros dureaza pina la 3 ore. Il folositi complet si nu il transformati in grasime.

Pe de alta parte, in acest sezon o portie de ciorba acrita cu bors tine sistemul imunitar in… priza. Si va protejeaza astfel de infectiile de sezon. Borsul contine bacterii probiotice, care insa vor fi omorite prin fierbere. Cu toate acestea, iata ce face o doza zilnica:
 

Sarmalele cu fructe de mare, inventia unui bucatar roman pentru ambasadorul Frantei. Cum sunt facute si ce ingrediente contin
Sarmalele cu fructe de mare, inventia unui bucatar roman pentru ambasadorul Frantei. Cum sunt facute si ce ingrediente contin
radiografie dinti
Radiografia dentară NU crește riscul de cancer. Explicația medicilor specialiști
Fumul de țigară distruge organismul copiilor. Cum sunt afectați de fumatul pasiv
A început sezonul infecţiilor respiratorii. Semnalele pe care le transmit ganglionii inflamați
Investigația care detectează cele mai grave boli respiratorii
De ce este importantă medicaţia premenopauză pentru sănătatea oaselor
Lecţie importantă de educaţie imunitară pentru cei mici: expunerea la viruşi şi bacterii
CSID
Recomandarea medicului ortodont pentru copiii cu probleme la dantură