Sarmalele cu fructe de mare, inventia unui bucatar roman pentru ambasadorul Frantei. Cum sunt facute si ce ingrediente contin

×
Codul embed a fost copiat

Sarmale cu fructe de mare, paste cu ciorba de burta sau coliva cu Creme Brulee - asa a aratat joi meniul unui pranz inedit oferit de ambasadorul Frantei.

Evenimentul a avut loc cu ocazia serbarii gastronomiei, care incepe maine la Bucuresti. Timp de 3 zile, sunteti invitati sa gustati delicatesele pregatite de chefi veniti de la Paris, dar si sa participati la ateliere de gatit.

Cheful bucatariei ambasadei Frantei a creat pentru acest pranz inedit un meniu in oglinda: mancaruri romanesti versus mancaruri frantuzesti sau cele romanesti reinterpretate in stil frantuzesc.

In tabara romaneasca s-au regasit sarmale, un berbecut la protap, hamsii, branza si ceapa, pe cand pe mesele in stil frantuzesc au fost pregatite desigur platouri cu branza, dar si sarmale cu fructe de mare sau paste cu ciorba de burta.

Mihai Nemteanu, bucatar: "Cu o reductie din ciorba de burta ingrosata pana se face sos, cu smantana in ea. O interpretare italiene, numai ca facute in stil romanesc, cu burta de vita."

Citește și
alergic la mancare
Povestea incredibila a unui tanar alergic la mancare, dar pasionat de bucatarie. Nu a mai mancat de 4 ani

Mare iubitor al gastronomiei romanesti, ambasadorul Frantei s-a bucurat de mancarurile noastre. Mai greu i-a fost cu identificarea lor in limba romana.

S-a mandrit cu sarmalele facute de bucatarul sau, insa le-a preferat pe cele romanesti... mai ales ca aveau si mamaliga.

Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei: "Nu se poate sa traiesti in Romania daca nu iti place mamaliga."

Chef Andrei Tamas: “Spre deosebire de sarmaua clasica am folosit orez si fructe de mare: calamari, scoici saint jaques, creveti."

Altfel, francezii s-au aratat incantati de gustul mancarurilor noastre.

Dupa doar 10 minute de degustat, putem declara drept mancare castigatoare carnatii si carnea la garnita. Invitatii domnului ambasador au golit mult mai repede farfuriile romanesti decat pe cele frantuzesti.

Si desertul a fost gandit in acelasi stil nonconformist: coliva cu creme brulee sau tort de clatite.

Sarbatoarea gastronomiei tine pana duminica, cu ateliere de gatit, degustari de mancare, sampanie si vin.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Celebrul bucatar Jamie Oliver si-a cumparat o vila de lux impresionanta, in Londra. Suma impresionanta pe care a cheltuit-o
Celebrul bucatar Jamie Oliver si-a cumparat o vila de lux impresionanta, in Londra. Suma impresionanta pe care a cheltuit-o

Jamie Oliver, bucatarul ajuns vedeta de televiziune, si-a cumparat o vila, intr-o zona selecta, din nordul Londrei. Pretul? 13 milioane si jumatate de euro.

Povestea incredibila a unui tanar alergic la mancare, dar pasionat de bucatarie. Nu a mai mancat de 4 ani
Povestea incredibila a unui tanar alergic la mancare, dar pasionat de bucatarie. Nu a mai mancat de 4 ani

Si-ar fi dorit sa devina bucatar, dar nu poate gusta nimic fara sa ajunga la spital. Este povestea incredibila a unui adolescent din Utah, Statele Unite, care e alergic la orice fel de mancare.

Strainii incep sa fie atrasi tot mai mult de all inclusive-ul romanesc. Mancarurile preferate: sarmalele si ciorba
Strainii incep sa fie atrasi tot mai mult de all inclusive-ul romanesc. Mancarurile preferate: sarmalele si ciorba

Numarul strainilor care vor ajunge in aceasta vara in hotelurile all inclusive de pe litoralul romanesc se va dubla, urmand sa depaseasca 10.000 de persoane, care vin in principal din Germania, Polonia si Israel.

Recomandări
Atac cibernetic de tip ransomware asupra Complexului Energetic Oltenia. Activitatea, parțial afectată
Atac cibernetic de tip ransomware asupra Complexului Energetic Oltenia. Activitatea, parțial afectată

Un atac informatic de tip ransomware, denumit „Gentlemen” a afectat, în noaptea de 26 decembrie, infrastructura IT de business a Societăţii Complexul Energetic Oltenia.

Aproape toată ţara intră sub avertizări de viscol şi vânt. Meteorologii au actualizat prognoza. HARTĂ
Aproape toată ţara intră sub avertizări de viscol şi vânt. Meteorologii au actualizat prognoza. HARTĂ

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă, valabile în perioada 27 decembrie, ora 10:30 – 29 decembrie, ora 21:00, ce vizează intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, viscol, ghețuș și polei.

Autorităţile au început fotografierea şi colectarea de date biometrice de la cetăţeni străini care intră şi ies din SUA
Autorităţile au început fotografierea şi colectarea de date biometrice de la cetăţeni străini care intră şi ies din SUA

Statele Unite introduc fotografierea şi colectarea datelor biometrice ale străinilor la frontieră, informează EFE.