Ciorba, una dintre cele mai bune inventii culinare. Cum se prepara corect si de ce ar trebui sa o consumam zilnic

×
Codul embed a fost copiat

Ciorba este una dintre cele mai bune inventii culinare. Hraneste si hidrateaza in acelasi timp. Un motiv sa o consumati zilnic.

Un lucru este esential. Daca puneti la fiert legume din agricultura intensiva, aruncati prima apa. De obicei, acolo se descarca majoritatea chimicalelor folosite pentru solul in care au fost cultivate. Indiferent de varsta, o ciorba sau o supa sunt ideale zilnic.

Mihaela Bilic Nutritionist: "Daca mancam o ciorba ne simtim satui si asta pentru putine calorii, din cauza asta ciorba e un aliment perfect pentru rehidratare dar si remineralizare."

Daca folositi legume crescute in agricultura intensiva, singura recomandare este sa aruncati prima apa. Acolo se elimina mare parte din reziduuri, adica ingrasamintele si pesticidele folosite la crestere.

Nu acelasi lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultura ecologica. Acestea cedeaza in apa folosita doar minerale, adica nutrienti. Daca vreti asadar fast food, opriti-va sa luati o ciorba. Dureaza 5 minute sa o consumati si inca 10 minute sa o folositi. O portie inseamna un "refresh" perfect fiziologic.

Citește și
Mancare spital
Zeama lunga cu o urma de carne - meniul de 5 lei/ zi al bolnavilor internati. Pe ce mizeaza statul pentru cheltuieli mai mici

Rubin Munteanu, medic primar chirugia obezitatii: "Supa - ciorba nu stau mult in stomac, lichidele nu stau mult in stomac pentru ca nu e novoie de un proces intens la nivelul stomacului de a se amesteca cu lichidele de acolo, ele trec liber in duoden."

Iar daca o preparati cu bors, in ciuda gustului acrisor, vine la pachet cu o subtsanta cu un efect puternic alcalinizant, ideala. Ciorba ofera aproape instantaneu DISTENSIE gastrica.

Cornel Toader, medic primar neurochirurg: "Senzatia de satietate vine de la centrii care intregistreaza practic modificari ale glicemiei. Noua cand ne e foame ne scada glicemia, odata ca mancam, baroreceptorii din stomac ne arata ca ne-am saturat, pe de alta parte normalizarea valorilor glicemice sunt cel care ne dau senzatia de satietate, centrii care inregistreaza asa ceva sunt la nivel hipotalamusului."

Adica in creier. Senzatia de satietate dupa un aliment valoros dureaza pana la 3 ore. Il folositi complet si nu il transformati in grasime.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Importanta mancarii gatite acasa, de care depinde sanatatea intregii familii. Cum gatim inteligent
Importanta mancarii gatite acasa, de care depinde sanatatea intregii familii. Cum gatim inteligent

"Du-te la cratita!" are o conotatie negativa printre cei mai multi dintre noi. In realitate insa, gatitul acasa este o actiune inteligenta de care depinde, in mare masura, sanatatea intregii familii.

Zeama lunga cu o urma de carne - meniul de 5 lei/ zi al bolnavilor internati. Pe ce mizeaza statul pentru cheltuieli mai mici
Zeama lunga cu o urma de carne - meniul de 5 lei/ zi al bolnavilor internati. Pe ce mizeaza statul pentru cheltuieli mai mici

O zeama lunga, paine, paste si o urma de carne. Ce poate sa primeasca la trei mese si doua gustari un pacient internat, cand statul roman da pentru el o suma ridicola - 5, 6 sau 8 lei pe zi?

Topul preparatelor cu potential cancerigen. Snitelul de pui, pestele pane sau gogosile trebuie consumate cat mai rar
Topul preparatelor cu potential cancerigen. Snitelul de pui, pestele pane sau gogosile trebuie consumate cat mai rar

Snitel de pui cu piure sau peste pane cu cartofi prajiti - iata doua feluri de mancare preferate de majoritatea romanilor. Alegeti-le cat mai rar, recomanda specialistii, pentru ca sunt in topul preparatelor cu potential cancerigen.

Recomandări
Ciolacu n-ar mai vrea o dată premier, iar partidele fug de responsabilitatea Finanțelor. Ce s-a negociat: ”Am mâncat cozonac”
Ciolacu n-ar mai vrea o dată premier, iar partidele fug de responsabilitatea Finanțelor. Ce s-a negociat: ”Am mâncat cozonac”

După nenumărate tensiuni, PSD, PNL și UDMR ar putea ajunge curând la un acord în coaliție. Sâmbătă au purtat noi negocieri la Parlament, pentru a definitiva lista cu ministere.  

Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul
Noul Parlament a fost învestit oficial. Motivul ciudat pentru care toți senatorii UDMR au depus de două ori jurământul

Aleșii din actuala legislatură au depus sâmbătă jurământul. Lucrurile s-au complicat puțin în Senat, unde parlamentarii UDMR au fost nevoiți să se întoarcă la pupitru pentru că le-a lipsit un pasaj important din text.

INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”
INTERVIU cu Aura Șova, câștigătoarea ”Vocea României 2024”: ”M-am făcut arhitect ca să pot să fac un azil de bătrâni”

Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. După săptămâni în care vocea ei a răsunat în toate etapele show-ului, telespectatorii au decis ca trofeul și premiul în valoare de 100.000 de euro să ajungă la concurenta din echipa lui Tudor Chirilă..