Mergeti la medic in cazul oricarui disconfort in sfera urinara. Ar putea fi ceva grav

08-10-2013 13:53


Nu va auto-administrati anti-inflamatoare sau antibiotice. Daca e vorba de un cancer de prostata, anumite medicamenta nu fac decat sa intarzie diagnosticul.

Nu neglijati episoadele de urinare frecventa. Cauza poate sa fie o infectie recurenta. Insa mergeti la medic pentru confirmare. In cazul barbatilor, acesta poate fi un prim semn al afectiunilor grave ale prostatei.

Urinarile frecvente sau cele cu sange trebuie sa va aduca la analize. Medicii recomanda in primul rand urocultura. In functie de rezultatul acesteia, veti lua sau nu antibiotice, dar numai la indicatia medicului.

Uneori, infectiile urinare repetate pot indica o afectiune grava a vezicii urinare. In clipa in care exista o tumora vezicala, prezenta ei poate sa determina obstructie a uretrei si atunci vezica urinara va elimina urina mai greu.

Dar urinarile frecvente pot aparea si in cazul bolilor de prostata. Nu luati medicatie anti-inflamatoare fara examen medical de specialitate in prealabil.

Daca exista deja un cancer de prostata si pacientul nu vine la urolog, se reduc drastic sansele ca tratamentul sa dea rezultate.

Asadar, medicii va recomanda sa mergeti la urolog o data pe an, dupa ce ati implinit 40 de ani. Examenul urologic va poate feri de cancer in stadii avansate.

Tags: cancer, sanatate,