Lectia de disciplina data de Dragos Bucur. Cum reuseste sa duca o viata normala, desi sufera de diabet de 13 ani
Merge toata saptamana prin tara sa fie alaturi de oameni care au nevoie de ajutor. Dragos Bucur, gazda emisiunii "Visuri la cheie", are un program de munca trepidant.
Iar acasa e tatic cu grad de implicare 110%. Actorul nu isi neglijeaza, insa, organismul.
Dragos Bucur face eforturi sa se hraneasca sanatos, "tinand cont de vremurile pe care le traim, alimentele pe care le gasim, educatia alimentara pe care o primim prin media si puzderia de fast-food-uri", spune el.
"Faptul ca stai fata in fata cu oamenii astia te incarca si, pe langa energia pozitiva pe care o iei, iti iei si o emergie… grea. Si pe mine ma influenteaza destul de mult chestia asta. Eu as pune-o in categoria lucrurilor grele", spune actorul.
Ne-am intalnit cu gazda emisiunii ''Visuri la cheie'' intr-o dimineata, in studioul Pro FM. Dragos Bucur isi incepuse ziua de lucru de mult. De cand a debutat show-ul difuzat la Pro TV, este tot timpul pe drumuri. Mai exact, de la 7 dimineata la 7 seara. Nu se plange ca nu face miscare. Iata un exemplu creativ sa faci sport. De altfel, in rutinele atletilor de top exista exercitii cu greutati... atipice. Busteni sau bile metalice.
Miscarea face parte dintr-o viata ordonata, chiar daca toata ziua Dragos este pe drumuri. A doua regula din viata lui este respectarea unui program corect de nutritie: "Eu am diabet de aproape 13 ani si duc o viata normala. Nu e ceva atat de tragic cum zice lumea: diabet! Nu-i asa! Eu am invatat sa imi iau o ora pauza de pranz. Orice as face, imi iau o jumate de ora, ma asez la masa, mananc - este extraordinar pentru orice om".
Auzim tot timpul despre reguli alimentare, despre mese luate la intervale regulate. Sunt principii valabile pentru oricare dintre noi. Ar trebui sa faca parte din educatia de baza. Dragos lucreaza deja cu fiica lui, Sofia: "Sofia stie ca e mult mai bine sa bea un suc de portocale proaspat facut, decat un suc acidulat. E mult mai bine sa manance fructe dimineata, decat un bol plin cu cerele numai zahar, ca e bine sa manance un peste la pranz, decat sa-si ia un hamburger".
Pare simplu, dar asa se face diferenta intre un organism sanatos si unul schiopatand. Ceva mai complicat este sa respecti proportiile alimentelor. 55% carbohidrati din cereale integrale, fructe, legume, 15% proteine din peste, carne, lactate si 30 % din grasimi bune - uleiuri neprocesate. Pe-aici trebuie sa strecurati si dulciurile. Si nu doar pe cele clasice: de exemplu, o pizza cu blat din faina alba intra tot la categoria… bomboane.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, diabet, alimentatie, dragos bucur, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
07-11-2014 17:05