Incontinenta urinara afecteaza 50% dintre femeile care au avut doua nasteri naturale. Care sunt solutiile in aceste cazuri
Incontinenta urinara - iata o problema de sanatate care afecteaza jumatate dintre femeile care au avut doua nasteri naturale.
Pierderile involuntare de urina trebuie rezolvate rapid. Pot cauza infectii urinare recurente, dar infectii ale pielii.
Pierderea involuntara de urina se constata la 10% dintre femeile tinere care nu au nascut. Fenomenul trebuie relatat medicului ginecolog. Motivul il reprezinta tonusul scazut al tururor structurilor din abdomenul inferior. Relaxarea acestora se constata in mod normal si odata cu trecerea timpului, dar si dupa nasteri naturale. Pentru incontinenta urinara de efort exista o suta de tehnici chirurgicale. Cea mai moderna se refera la aplicare unor bandelete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Au aparut tehnicile moderne de suspensie a vezicii, bandeletele se pun la nivelul tractului genital care ancoreaza si rezolva problema."
Problema e rezolvata in 80% din situatii. Laserterapia este o alta metoda neinvaziva. Laserele aplicate vaginal maresc tonusul fibrelor de elastina si colagen. Sunt aceleasi pe care le gasim si la nivelul pielii. Practic, toate structurile abdomenului inferior devin mai ferme.
Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Imbunatatind calitatea structurile proteice si mai ales a colagenul local, acest lucruri face duce la rezolvarea incontinetnei urinare la nivel local, rezolvarea cu laser e comparabila cu orice procedeu chirurgical aplicat."
Aceasta tehnica minim invaziva are, la fel, o rata de succes de 80%. In cazul ambelor sexe, incontinenta urinara poate fi si de cauza cerebrala.
Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Noi producem zilnic o cantitate de 500 de ml de lichid cefaloradifian, exista si mecanisme care o si resorb."
In momentul in care unul din cele doua mecanisme de producere sau resorbtie se deregleaza, urmeaza o crestere in volum a cavitatilor cu lichid din creier. Situatia se manifesta prima oara prin incontinenta urinara. Boala este progresiva si presupune, in stadii avansate, tulburari de mers si probleme psihice. Rezolvarea este simpla. Lichidul din creier se dreneaza, printr-un tub, in abdomen, unde se resoarbe in mod natural.
Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: "Ventriculii cerebrali isi revin la dimensiuni normale si practiv bolnavul renaste. Interventia chirigicala e lipsita de riscuri."
Orice tulburare de eliminare a urinei trebuie raportata medicului.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
05-02-2015 12:14