Femeile sunt mai expuse ca niciodata in fata bolilor in timpul sarcinii. Investigatiile propuse de specialisti

Ultimul update: Sambata 27 Februarie 2016 06:56
Data publicarii: Miercuri 24 Februarie 2016 08:43
Categorie: CSID

Va propuneti sa ramaneti insarcinata? Ginecologii va recomanda analize generale de sange, dar si cateva care ar putea avea impact asupra viitoarei sarcinii.

Inainte insa, este extrem de important sa va verificati integritatea aparatului genital si a glandelor mamare. Acestea vor trece prin schimbari majore nu doar pe parcursul celor noua luni, ci vreme de aproximativ doi ani.

Petre Bratila, medic primar ginecolog: "Sarcina in sine este numai pe jumatate cunoscuta de organismul care o accepta, jumatate din materialul genetic provine de la alt individ, iar sistemul imunitar coboara garda."

Odata ce apare sarcina, sistemul imuntar al mamei e proiectat sa fie mai slab. Altfel ar actiona direct asupra sarcinii si nu i-ar permite dezvoltarea. Este unul dintre motive pentru care, inainte de a va gandi la un bebelus, aveti nevoie de investigatii globale care va privesc propriul organism. Exact cum fac sportivii de performanta. Pe de alta parte, ajutorul medicamentos, odata ce apare sarcina, e ultra-limitat.

Aparatul genital feminin si glandele mamare sunt primele care au nevoie de investigatii amanuntite. Le urmeaza analizele generale de sange si urina si cele care detecteza virusurile HIV si virusurile hepatitice B si C.

Greselile pe care le fac persoanele cu pielea sensibila. Spalarea frecventa si cosmeticele nepotrivite agraveaza problemele

Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Referindu-ne strict la patologia genitala si a sanului, femeia trebuie stie ca este sanatoasa pentru ca infectiile genitale pot sa duca la pierderea sarcinii si ultimul - daca nu cumva exista patologie maligna la nivelul sanului sau genital. Imunitate scazuta pentru cancer inseamna o progresie mai rapida, pentru ca organismul nu lupta impotriva cancerului pentru ca ar insemna sa lupte si impotriva sarcinii."

Tocmai pentru ca nu exista rutina pentru investigatii cand programati o sarcina, medicii constata, la gravide, patologie grava in special la nivelul colului uterin.

Doar fazele incipente ale cancerului de col uterin se pot rezolva prin inteventii minim invazive, cu pastrarea sarcinii. In Romania, sunt deja cateva cazuri operate. Sarcina a decurs normal, pana la termen.

Petre Bratila, medic primar ginecolog: "Riscul de recidiva in aceste cazuri operate este egal cu cel care se intalneste in situatiile in care intreg aparatul genital este extirpat. Riscul este foarte mic."

Totul insa depinde de cat de repede a fost descoperita boala.
 

Imbatranirea vaselor de sange incepe din copilarie. In timp, se poate ajunge la afectiunea care omoara cei mai multi oameni

Imbatranirea vaselor de sange incepe din copilarie. In timp, se poate ajunge la afectiunea care omoara cei mai multi oameni

csid relatie copii parinte

Cum trebuie să gestionați relația părinte-copil. Cuvintele de care au nevoie

Cataracta trebuie tratată cât mai repede. Medicii recomandă intervenția cu laserul

Vorbitul în timpul mesei și folosirea farfuriilor mari duc la îngrășare

Riscurile la care vă expuneți când consumați alcool în timp ce luați medicamente

Copii operaţi în pântecele mamei, la 2 spitale din România. "Sunt puţine centre în lume"

Roşioara, cel mai sănătos peşte din România. De unde vine 80% din peştele de la noi

csid

Starea constantă de îngrijorare dăunează grav organismului