Faceti sport, dar nu cu orice pret! Situatiile in care va puteti imbolnavi plamanii prin ... sport
Fac sport in orice conditiii, ca sa imi mentin sanatatea! Alerg pe strada, merg cu bicicleta prin oras, ies cu rolele printre masini. Mai ganditi-va putin.
Miscarea intr-un mediu extrem de poluat nu este benefica organismului!
Exercitiile fizice gandite pentru cupluri sunt extrem de populare in Statele Unite. E simplu si distractiv sa implici partenerul in rutina ta. Unde mai pui ca impusti doi iepuri deodata: rezolvi problemele de intimitate si in acelasi timp faci miscare. Si romanii au prins din zbor mesajul. Mai ales ca miscarile se pot face intr-un apartament micut. Solutia optima ramane efortul in aer liber.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Grupele musculare mari sunt stimulate. Odata puse in miscare, acestea asigura pe termen lung protectie cardio-vasculara. Vorbim despre muschii pieptului, ai abdomenului, ai spatelui.
Miscarea in doi a prins atat de repede adepti la noi, incat romanii au trecut la pasul urmator. Cauta salile de fitness in care se lucreaza in costume speciale. Partenerii sunt conectati la stimuli electrici. Activati wireless si lipiti exact de acele grupe musculare mari. Intensitatea miscarilor este controlata din telecomanda.
Un antrenament dureaza 20 de minute, astfel incat in cele 20 de minte e ca si cum am lucra 4-6 ore in sala de forta sau de fitnes.
In acest interval, cei doi au ars nu mai putin de o mie de kilocalorii, preponderent in aer liber.
Auzim des ca trebuie sa facem miscare cu orice pret. Este vitala, atunci cand alegem cu cap.
Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog: "Nu putem sa punem egal intre a alerga pe marginea soselelor, mai ales intr-un loc aglomerat, cu a face miscare in parc sau mersul cu bicicleta la tara sau pe munte.
In timpul unei miscari solicitante, muschii cer mai mult oxigen. Veti respira mai repede, un exercitiu benefic de altfel. Dar daca procesul se petrece langa o strada supra-poluata, efectul este invers.
Dr. Magdalena Ciobanu: "Daca aerul e toxic, plin de substante solide, de acele mici particule care intra in plamani, in loc sa obtinem ceva bun obtinem senzatii neplacute care sa conbribuie la un moment dat in viata chiar la aparia unor boli severe."
Cu alte cuvinte, odata cu miscarea veti aduce mai multe toxice in plamani. Mare parte dintre particulele pe care le inspirati... raman aici pentru totdeauna. Fac depozite si au, pe termen lung, un efect toxic cumulativ.
Asadar, faceti sport, dar nu cu orice pret. Alegeti inteligent!