Diabetul, boala de care sufera doua milioane de romani. De ce sunt persoanele supraponderale predispuse la aceasta afectiune
Suntem creati din proteine. Iar o boala care afecteaza doua milioane de romani presupune tocmai zaharisirea acestora.
Ne aplecam asupra detaliilor si va aratam cese intampla la nivelul celulei in cazul diabetului. Si pledam, din nou, pentru o analiza banala, ce nu trebuie ratata macar o data pe an: consultarea glicemiei.
Academician Maya Simionescu, institutul de biologie si patologie celulara: "Celula grasa secreta niste hormoni care sunt foarte daunatori organismului, cu cat ai mai multe celule, cu atat ai mai multi hormoni daunatori organimului si duc la diabet si complicatii cardio-vasculare."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Celulele grase cele mai periculoase nu se afla la vedere, respectiv sub piele, ci in jurul organelor interne. Si, in special, in jurul inimii.
Doina Popov, cercetator: "Produc molecule inflamatorii mult mai rele decat cele care sunt produse de testul adipos sub-cutanat."
Slabirea nu este doar o actiune in scopuri estetice. Sa vorbim despre diabet, boala legata strans de prezenta tesutului gras. Afectiunea inseamna ca glucoza, zaharul din sange, nu mai poate fi reglata cu fortele proprii ale organismului. Ce apare?
Academician Maya Simionescu, institutul de biologie si patologie celulara: "Hiperglicemia, cum ne spun noua doctorii, asta e extraordinar de vatamator pentru toate celuele nostre, pentru ca proteinele care sunt chiar in sange se zaharisesc."
Odata zaharisite, actioneaza pe organe tinta: vasele de sange, rinichii, retina, inima. Sa luam doua exemple. Toate celulele din richini care produc urina se ingroasa. Din acest motiv, filtrarea sangelui devine dificila.
Si celulele din inima se ingroasa si distrug sub greutatea lor imensa vasele mici care iriga direct organul.
Doina Popov, cercetator: "Capilarele se colapseaza si perfizia, respectiv ciculatia sangelui, e ingreunata."
Fenomenele in lant duc la distrugeri catastrofale in interiorul organismului. Sunt motive suficiente ca, daca observati kilograme in plus, sa incepeti programe gandite de slabire. Conteaza si in preventia acestei boli miscarea zilnica. Glicemia se masoara macar o data pe an. Aceasta deoarece diabetul are o faza asa-numita pre-diabet, in care se poate interveni pentru a evita afectiunea.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, diabet, glicemie, celule, csid, oana cuzino, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
20-03-2015 08:59