De ce recomandă dentiștii mai multe intervenții într-o singură vizită la medic

Ultima actualizare: 06-03-2020 10:08

O traumă are nevoie de o perioadă de vindecare. Un nou concept în medicină, însă, militează pentru efectuarea mai multor intervenții într-una singură.

O singură traumă, așadar. Totul se face după elaborarea unor modele de studiu digitale. 

Dragoş Popescu, medic dentist: Ne dorin să limităm interacţiunea pacientului cu mediul spitalicesc sau medical. Noi vrem să scurtăm numarul ședințelor şi să le comprimăm într-o fază sau maxim două de tratament.

Mihnea Velisarato, medic specialist chirurgie orală: Facem extracţii dentare, adiţii de os în locul în care osul nu are o grosime suficientă, cât şi operaţii paradontale. Reducem timpul de aşteptare, de vindecare.

Aceste proceduri se fac într-o singură şedinţă, dacă există echipa multidisciplinară. Pacientul are parte de o consultaţie iniţială, apoi de tomografia computerizată a cavităţii orale. Imediat, i se contruiește un model de studiu digital cu situaţia iniţială a cavităţii orale. Pe acest model, vor fi făcute multe măsurători, necesare în intervenţia chirurgicală.

Ulterior, aveţi nevoie de analize de sânge recomandate de medicul anestezist. Abia apoi are loc intervenţia chirurgicală. Una singură.

Pacientul suportă o singura dată o anestezie. Suporta o singură dată o cură de antibiotice.

Dragoş Popescu, medic dentist: Inflamaţia şi recuperarea postperatorie e foarte rapidă datorită sedărilor intravenoase şi medicaţia pe care medicul anestezist o administrează, pleacă cu lucrări provizorii.

Sunt estetice şi vor fi înlocuite cu unele definitive după vindecarea gingiei şi a osului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO