De ce nu e bine ca băieții să stea cu telefonul sau laptopul în apropierea zonei genitale
Aţi mai auzit, poate, că nu e bine ca băieţii să stea cu telefonul în apropierea zonei genitale, ori cu laptopul în braţe.
Adaptarea sexului masculin s-a făcut la temperaturi scăzute. Medicii le recomandă, chiar, că odată cu răcirea vremii, adolescenţii şi tinerii să stea cât mai mult în aer liber.
Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: „Un mit acceptat este că fetele, după ce au menstruație, sunt capabile să aibă viaţă intimă şi să facă un bebeluş. Ar trebuie să înţelegem că prima mentruatie înseamnă că hormonal s-a pornit un ceas şi fetiţa încă nu are ovulaţii, nu are un ciclul real şi hormonii nu sunt secretaţi ca la o femeie adultă.”
Abia după 16 ani, sistemul neuro-endocrin al unei adolescente e pregătit pentru viaţa intimă. De aceea, este absolut necesară educaţia sexuală de la cele mai mici vârste.
În cazul băieţilor, recomandarea - pentru viaţa intimă ulterioară şi pentru a fi capabili să aibă urmaşi - este să nu uite de ei în faţa unui computer. De ce?
În viaţa intrauterină, testiculele coboară din abdomenul fătului pentru că au nevoie de o temperatură mai mică. Spermatozoizii sunt în siguranţă. Temperatura creşte însă când un copil ține aproape de zona genitală calculatorul și afectează materialul genetic masculin, adică spermatozoizii.
Iar după cel mult o oră şi jumătate petrecută în faţa calculatorului, e nevoie de pauză. Şi de o scurtă plimbare. Din acelaşi motiv termic, telefonul nu se ţine în buzunarul pantalonilor.
O altă modificarea asupra spermatozoizilor e indusă de undele electro-magnetice - emise de computer.
Prof. dr. Ionuţ Vaireanu: „Organismul uman funcţionează ca o mică stadie electro-chimică. În urma hiperactivității induse de acest flux de ioni, celula e sărăcită din punct de vedere energetic şi atunci diviziunea celulară poate încetini sau poate fi stopată.”
Direct spus, spermotozoizii - materialul genetic masculin - nu mai sunt produşi, aşa cum e normal, la fiecare 70 de zile. Şi de acea e nevoie de pauză după o oră şi jumătate petrecută în faţa calculatorului.
De asemenea, indiferent de sex, nu lăsaţi copiii să doarmă în aceeaşi cameră cu un dispozitiv electric. Şi închideţi aparatul WI FI noaptea.