De ce este bine să mâncăm afine în fiecare zi. Care sunt beneficiile
Nu suntem încă în sezonul fructelor de pădure - abia este perioada în care le putem planta. Vestea bună e că puteți folosic propriul balcon.
Orientați-va către afini. Produc printre cele mai scumpe fructe de pe piață, dar și printre cele mai rezistente!
În plus, afinele nu-și prea pierd antioxidanții! Le puteți consuma, deci, la fel de bine proaspete, în gem ori dulceață sau congelate. Doar să le consumați! Oferă mai mulți antioxidanți decât orice vitamină în varianta de sinteză, de la farmacie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Afinele conțin o cantitate însemnată de acid citric. Am măsurat, în laborator, ce se întâmplă cu el înainte și după fierberea fructelor. Iar veștile sunt excelente: nu contează formă sub care le consumați, beneficiile sunt aceleași!
Cam o jumătate de kilogram de afine obținem de la un afin de cultură. Cel mai scump fruct de pe piață. Și cel mai cerut în Uniunea Europeană, care oferă și finanțare pentru producție. Afinele de cultură au același nivel de nutrienți ca cele de pădure. Chiar dacă sunt hrănite prin… calculator.
Mărăcineni, județul Argeș, Institutul de Pomicultură. În sezon, afinului de cultură i se analizează săptămînal frunzele. Acestea spun ce nutrienți are nevoie planta.
Afinul e dependent de bacterii din sol. Acestea au, de fapt, nevoie de aciditate și de apă, constant.
Indiferent că vorbim despre plante din pădure ori soiuri de cultură, o ceașcă de afine pe zi reprezintă doza ideală de vitamine și minerale pentru un adult. Congelate... există tot timpul anului.
Unii dintre nutrienți, denumiți antocianozide, intervin în microcirculația sanguină. Cu alte cuvinte, asigură protecția cardio-vasculară.
Alte substanțe active din fructele de pădure inhibă formarea așa numitelor nitrozamine, care apar în special după ce consumați produse din carne.
Datorită acestei reacții, fructele de pădure acționează și împotriva unui eventual cancer de colon.