Cum ne asiguram doze optime din complexul de vitamine B, sursa energiei noastre pentru intreaga zi
Optati intotdeauna la micul dejun pentru o portie de energie. La prima ora a diminetii, cerealele va ofera si prima doza de vitamine din complexul B.
Vitaminele din grupul B sunt esentiale inca de la prima ora a diminetii. Acestea favorizeaza toate procesele metabolice din corp.
Iata cum ne asiguram doze optime din tot complexul de vitamine B.
Alegeri 2024
10:32
Alegeri parlamentare 2024. Tot ce trebuie să știi despre alegerile din 1 Decembrie
09:32
Ce spune Călin Georgescu despre posibilitatea anulării primului tur al alegerilor prezidențiale
09:12
Cât de periculoasă ar putea fi victoria lui Georgescu. Ştefănuţă: Preşedintele poate lua decizii periculoase în privinţa NATO
21:15
De unde au apărut voturile pentru Călin Georgescu. Analiza Centrului pentru Democrație și Bună Guvernare
De la cele mai mici varste, luati in considerare prima regula a unei alimentattii corecte.
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "In momentul in care am depasit varsta de 2-3 ani, sa imprimam un anumit regim: sa avem 3 mese pe zi si 2 mese sa le numim secundare. Mesele sa fie echilibrate, sa avem proteine, glucide, lipide".La prima ora a diminetii, atat copiii, cat si adultii trebuie sa isi asigure o sursa de glucide, esentiale pentru activitatea creierului. Iar o data cu glucidele ar fi optim sa luati si prima doza naturala de vitamine din grupul B.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Desi exista pareri conform carora s-ar gasi mai ales in sursele de origine animala, totusi vitaminele din grupul B se gasesc in vegetale, in coaja cerelelor integrale. De aceea, un mic dejun ideal ar fi conceput din cereale integrale".
Vitaminele din marele grup B sunt esentiale la prima ora din motive intemeiate.
Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: "Contribuie la sustinerea functiilor metabolice ale organismului, contribuie la sustinerea unor activitati optime ale sistemului nervos, de asemenea, sunt utile pentru sustinerea sistemului imunitar".
Mai mult, sunt un aliat excelent pentru a combate stresul cotidian. Surse de vitamine B sunt si legumele, lactatele, ouale si carnea. Folositi la maximum acesti nutrienti fara sa-i deteriorati prin metode neadecvate de preparare.
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Foarte multi vorbesc despre indicele glicemic si anume conteaza ca alimentul respectiv sa nu fie prajit. Exista o diferenta intre cartoful prajit si cel fiert, ii vom prefera pe cei fierti".Asadar, pentru un aport optim de vitamine, hrana trebuie sa fie diversa. Aceasta va contine cereale, legume, fructe, lactate, oua, carne. In plus, astfel va asigurati optimul de nutrienti in conditiile in care consumati cantitati limitate de hrana. Iar in privinta copiilor regula este simpla.
Prof. dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: "Portiile sa fie preparate ca pentru varsta copilui, sa avem grija sa nu il indopam pe copil. Copilul gras nu inseamna copil sanatos".
Un bol de lactate cu cereale, o banana, 30 de grame de seminte crude, o portie mica de carne de pui, va ofera necesarul zilnic de vitamine din grupul B.