Cum iti dai seama daca copilul tau nu se dezvolta normal. Ce investigatii iti recomanda pediatrii de top
“Mi se pare ca nu e prea vioi!’’ Daca va trece acest gand prin minte, in timp ce va priviti copilul, luati in considerare ceea ce spun pediatrii cu experienta: ‘’Daca vi se pare ceva schimbat, mergeti la medic sa aflati cauza!’’.
Aveti un copil mic? Atunci, pentru fiecare specialitate pediatrica informati-va corect si din timp unde ati putea sa cereti o parere avizata. Intr-un moment de criza, e greu sa descoperiti exact medicul de care aveti nevoie.
Un copil vioi, plin de viata, perfect. Cu siguranta, il priviti cu bucurie. Pediatrii din toata lumea va recomanda ca, in plina stare de sanatate, sa gasiti medici de toate specialitatile care va inspira incredere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
E imposibil sa ii descoperiti in momente de criza, asadar cand copilasul manifesta, in mod evident, semnele unei boli.
La intervale regulate, duceti-l la medicul de familie, chiar daca nu e bolnav. Orice organism in crestere trebuie urmarit de un specialist. La pediatrie, consultia inseamna ca cel mic sa fie vazut in totalitate.
Prof dr Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Fiecare semn conteaza si trebuie sa tii cont. Nu l-ai dezbracat, pierzi o serie de boli, boli care pot avea progresie fulminanta. Profesorul meu spune asa - nu te condemna nimeni daca examinezi corect un bolnav , asta prima conditie.”
Asadar, fiecare bucatica de piele poate da informatii pentru medic si trebuie examinata.
In fiecare zi, observati-va discret, dar cu atentie copilul.
Prof dr Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Poate sa fie un copil care ai impresia ca tuseste foarte rar si lucrurile nu sunt grave, cand l-ai dezbracat poti sa vei ca respiratia prost.”
Sunt copii care au semne minore, a avut o varsuratura, stare proasta, ii iei de ceafa si vezi ca are semne de meningita.
In primii 7-8 ani, cel mic va suferi de infectii respiratorii repetate. Si, totusi, apreciaza pediatrii, nu trebuie sa stea cu masul in batista mai mult de 8 ori pe an. Monitorizati aceste infectii banale si comunicati-le medicului.
Dr. Claudia Nechifor Medic primar alergolog si imunolog: “Poata sa aiba o anemie, un deficit de anticorpi si este bine de facut o investigatie mai amanunti eu sfatueiesc. Daca copilul prezinta infectii prezente recurente sau infectii mai serioase bronsiolite , pneuomonii, sa se faca din primul an investigatii.”
De la varsta mica, toate investigatiile copilului se pastreaza intr-un dosar medical. Pentru ca standardul de comparatie al copilului e chiar… copilul dumneavoastra. Ii puteti astfel aprecia evolutia.
Dr. Claudia Nechifor Medic primar alergolog si imunolog: “Suntem un organism in evolutie, nu doar bolile evolueza, ci si sistemul nostrum imun.”
Sistemul imunitar evolueaza intr-un ritm ametitor pana la 7-8 ani.
Sursa: Pro TV
Etichete: copil, sistem imunitar, analize medicale, consultari, pediatru,
Dată publicare:
31-08-2015 09:46