Țigara, aliatul principal al ridurilor și al cearcănelor


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Miercuri 16 August 2017 10:39
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Ridurile nu reprezintă cel mai mare inconvenient estetic. Cercănele sunt mai pretențioase, spun esteticienii.

Noi venim cu o completare, mai ales pentru cei care nu se tem să apeleze la astfel de soluții. Indiferent de problemele estetice pe care căutați să le corectați, totul se năruie cu o țigară.

Fumul de țigară usucă și îngroasă țesuturile, de asemenea produce microfisuri, mai exact mici leziuni. Simultan, bogata rețea vasculară, existentă în piele, se modifică aberant. Toate aceste schimbări au loc repetat, mai exact atunci când deschideți pachetul de țigări. Odată apărută o leziune vizibilă la nivelul pielii sau pe mucoase, țineți cont de regula celor două săptămâni.

Dr. Dorina Giurcăneanu, medic primar dermatolog: „Orice leziune care nu este „nimic” trece destul de repede: într-o săptămână sau 10 zile nu mai este. Dacă persistă poate fi altceva.”

Așadar orice leziune care nu trece în cel mult două săptămâni are nevoie de consultație medicală.

Pentru piele, la fel de nocivă ca și țigara este radiația ultra violetă, invizibilă ochiului uman. Acesta rupe prea devreme structurile de colagen din piele, adică stâlpii de rezistență ai acestora.

Înainte de corecției oricărei probleme estetice, țineți minte acest aspect. Mușchii mimici sunt care fac riduri în jurul ochilor sau pe frunte. Pot fi tratați prin toxina botulinică.

Dr. Daniela Popoiu, medic specialist dermatolog: Mici cantități de substanță sunt introduse direct intermuscular, blochând astfel trasmiterea impulsului nervos la mușchii injectați.”

Mușchii își vor diminua activitatea și astfel se vor diminua și ridurile.

Ridurile nazolaviale, sau șanțurile care pornesc din aripa nasului spre bărbie, au caracter permanent după ce apar. În cazul lor, acidul hialuronic, prezent în mod natural în pielea tânără, poate aduce o îmbunătățire.

Dr. Mihaela Saidac, medic estetician: Pentru pacientă avantajul este că dacă cu celelalte tipuri de acid hailuronic, reinjectarea era necesară la 6-9 luni, cu acidul hialuronic de generația a IV-a, injectarea este necesară la unul sau chiar doi ani.”

Aceasta dacă nu fumați. Țigara, pe lângă efectul chimic, are și unul fizic. Mișcările rapide ale acestor mușchi, așa cum se întâmplă când vă aprindeți o țigară, distrug efectul estetic.

Ridurile nu reprezintă însă cel mai dificil de remediat inconvenient estetic. Cearcănele sunt mult mai pretențioase pentru că în cazul lor nu vorbim numai despre îmbătrânire, ci și de genetică. De multe ori pot fi accentuate de o cantitate de grăsime la nivelul ploapei superioare, dar și de laxitatea mușchiului orbicular, adică mușchiul care înconjoară globul ocular, iar tratamentele sunt combinate.

Dependența de alcool, o problemă socială. Cum ne putem trata
Cum se reactivează herpesul și care sunt simptomele care indică infecția
Cum putem preveni apariția unui atac de panică