Consumati trei oua pe saptamana. Au cea mai buna proteina existenta in natura

02-08-2013 14:51


Mancati oua chiar daca au un continut mare de colesterol. Acesta nu se depune in cantitati mari pe artere. In plus, au cea mai buna proteina existenta in natura.

Consumati 3 oua pe saptamana - iata ce recomanda nutritionistii.

Aceste alimente au toti nutrientii si nu pericliteaza nivelul colesterolului.

Mai stii 'Lambada'? Uite cum arata acum cantareata care a facut cel mai sexy hit al anilor '90

Proteina etalon – astfel este denumita proteina din albusul de ou. Aceasta il claseaza in topul celor mai bune alimente. Dar in privinta oului inca sunt controverse legate de cantitatile mari de colesterol din galbenus.

Tot studiile arata ca 2 substante active din oua, colina si fosfatidil-colina au o calitate importanta. Acestea previn depunerea unei cantitati mari de colesterol din galbenus pe vasele de sange. Ouale se consuma frecvent si fara riscuri in sarcina.

Cea mai buna metoda de preparare este fierberea in coaja timp de 3 minute. Dar puteti gati oul fara coaja in apa fierbinte. Asa se fac ochiurile romanesti. Se combina cu orice salata de legume, sos de lamaie, ulei nerafinat si condimente.

Vara, spuma de oua se poate mixa cu fructe zdrobite si miere. Rezulta inghetata de casa. Oul ar trebui mancat la primele ore ale diminetii. La pranz, este mai greu de digerat, iar seara consumul devine nociv.

CITESTE SI: Surpriza URIASA pentru romanii care au smartphone-uri. Ce vor vedea de cand vor reporni telefoanele

Tags: oua, sanatate,