De unde ne luam proteinele atat de necesare organismului daca decidem sa nu mancam carne rosie
V-ati hotarat sa renuntati o data pe saptamana la carne rosie? Nu o inlocuiti cu peste de acvacultura, crescut tot cu substante chimice. Optati pe cat posibil pentru specii curate de peste. Si consumati seminte, legume, leguminoase si fructe.
Consumati carne rosie o data pe saptamana, in ciuda informatiilor care va spun ca este nociva. Periculos este doar excesul.
In fiecare zi organismul are nevoie de proteine. Cele de calitate superioara sunt de origine animala. Aceste elemente pretioase refac toate structurile organismului uman. Si leguminoasele va ofera proteine pe care nu trebuie sa le ratati intr-o dieta diversificata.
Daca renuntati o perioada la carne rosie, o alegere sanatoasa si plina de proteine e reprezentata de peste. Exista sortimente de acvacultura, dar si unele care provin din pescuit.
Cand cumparati peste, alternati sortimentele din acvacultura cu cele provenite din pescuit. Diversitatea este unul dintre principiile alimentatiei sanatoase.
Pe langa proteine de calitate, pestele va ofera si grasimi superioare nesaturate. In hrana zilnica, care ar trebui sa contina 30% grasimi, pestele se poate asocia cu o salata mare cu ulei presat la rece. Acesta poate sa contina inclusiv seminte crude.