Consumati mere, pere si gutui, singurele fructe proaspete autohtone in sezoanele reci. Sunt perfecte pentru sanatate
Mancati fructe de sezon din tara in care v-ati nascut - iata ce va sfatuiesc nutritionistii. Iarna, optiunile sunt putine, insa foarte sanatoase.
Asa ca alegeti merele si perele in detrimentul bananelor si portocalelor.
Consumam preponderant alimente cultivate in zona in care ne-am nascut - iata conceptul care are adepti peste tot in lume. Aceasta deoarece de mii de ani toate structurile noastre metabolice au fost obsnuite cu alimente produse autohton, nu cu cele importate.
In Romania, fructele proaspete disponibile in anotimpul rece sunt doar 3. Este vorba despre mere, pere si gutui.
Merele mentin nivelul normal al colesterolului din sange, inclusiv in dietele hiperproteice din timpul iernii. Perele au acelasi efect si sunt laxativele perfecte. Gutuile contin anti-inflamatoare naturale, perfecte pentru infectiile respiratorii de sezon. Si toate mai aduc un beneficiu vital. In jur de 70% din compozitia unui mar este apa, deci este o metoda buna de hidratare.
In plus, intr-un fruct exista un raport perfect intre carbohidratii simpli si cei complexi, dar si subtante antioxidante puternice.
Recomadarea e valabila inclusiv pentru copii.