Consumati carne rosie frecvent? Acest obicei poate avea efecte nocive asupra organismului nostru
Carnea rosie si alcoolul, iata doi dusmani ai ficatului, locul unde se produce detoxifierea organismului. Le puteti atenua efectele nocive prin consumul de crucifere.
Consumati carne rosie frecvent? Acest obicei poate duce la acumulara de compusi cancerigeni la nivelul colonului.
Asa ca optati si pentru meniuri vegetariene bogate in varza, mustar, conopida si ananas. In felul acesta, reduceti actiunea nociva a carnii.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Consumul excesiv de carne rosie creste riscul de cancer la colon. Este vorba despre afectiunile maligne de la nivelul mucoasei colonului.
Cu cat celulele se inmultesc mai rapid, cu atat probabilitatea de aparitie a deviatiilor celulare e mai mare. De asta, 99 % din cazurile de cancer de colon nu se nasc din submucoasa intestinului, ci din mucoasa.
Excesul de carne rosie chiar si pe o perioadata relativ scurta poate avea efecte devastatoare.
Pentru a limita efectele negative ale preparatelor din carne rosie, consumati-le alaturi de o portie generoasa de crucifere. Este vorba despre varza, gulie, conopida, broccoli, rucola, dar si mustar natural.
De asemenea, alocati o zi din saptamana consumului crescut din aceste vegetale. Contin compusi cu sulf, exceptionali pentru organism.
Substantele active din aceste legume intra in cele doua faze de detoxifiere care au loc la nivel celular in ficat.
Nutritia este vitala pentru sustinerea procesului de detoxifiere. Iar o zi pe saptamana fara carne este un ragaz pentru toate sistemele metabolice.