Consumati carne rosie frecvent? Acest obicei poate avea efecte nocive asupra organismului nostru


Ultimul update: Duminica 03 Martie 2013 04:54
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2013 14:06
Categorie: CSID - Ce se întâmplă, doctore?

Carnea rosie si alcoolul, iata doi dusmani ai ficatului, locul unde se produce detoxifierea organismului. Le puteti atenua efectele nocive prin consumul de crucifere.

Consumati carne rosie frecvent? Acest obicei poate duce la acumulara de compusi cancerigeni la nivelul colonului.

Asa ca optati si pentru meniuri vegetariene bogate in varza, mustar, conopida si ananas. In felul acesta, reduceti actiunea nociva a carnii.

Consumul excesiv de carne rosie creste riscul de cancer la colon. Este vorba despre afectiunile maligne de la nivelul mucoasei colonului.

Cu cat celulele se inmultesc mai rapid, cu atat probabilitatea de aparitie a deviatiilor celulare e mai mare. De asta, 99 % din cazurile de cancer de colon nu se nasc din submucoasa intestinului, ci din mucoasa.

Excesul de carne rosie chiar si pe o perioadata relativ scurta poate avea efecte devastatoare.

Pentru a limita efectele negative ale preparatelor din carne rosie, consumati-le alaturi de o portie generoasa de crucifere. Este vorba despre varza, gulie, conopida, broccoli, rucola, dar si mustar natural.

De asemenea, alocati o zi din saptamana consumului crescut din aceste vegetale. Contin compusi cu sulf, exceptionali pentru organism.

Substantele active din aceste legume intra in cele doua faze de detoxifiere care au loc la nivel celular in ficat.

Nutritia este vitala pentru sustinerea procesului de detoxifiere. Iar o zi pe saptamana fara carne este un ragaz pentru toate sistemele metabolice.