Combinatii inteligente la micul dejun, pentru copii. Cum isi pot lua maximum de nutrienti
Faceti combinatii inteligente la micul dejun conceput pentru copii. Datorita asocierilor, cei mici isi vor lua maximum de nutrienti din prima masa a zilei.
Un mix din toate vitaminele, iata ce recomanda nutritionistii pentru prima masa din zi a copiilor. Acestea trebuie luate din alimente de calitate, in anumite combinatii. In felul acesta se pun in valoare unele pe altele.
30% din necesarul zilnic caloric – iata cat trebuie sa ofere copiilor micul dejun. In plus, prima masa a zilei e indicat sa contina alimente inalt nutritive, care sa furnizeze mare parte din cei peste 50 de nutrienti necesari zilnic. Si nu numai...
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dr. Georgeta Vacaru, medic primar diabet si nutritie: "Da o stare de satietate si, astfel, in cursul diminetii nu ne apucam sa mancam lucruri cu o cantitate calorica foarte mare - ciocolata, patiserie, gogosi".
Cei mici vor avea activitate intelectuala la scoala sau gradinita. De aceea, recomandarea este unanima...
Dr. Cristina Balanescu, medic primar pediatru: "Se mananca la masa de dimineata, daca e numai pentru efortul intelectual. Se recomanda foarte mult glucidele – fructe, paine, cereale, lactate, care pot fi combinate cu cerealele".
Regula e urmatoarea - la trezire, copilul trebuie sa bea apa. Apoi va lua o salata de fructe combinata cu seminte.
Dr. Cristina Balanescu, medic primar pediatru: "Semintele vin cu un surplus de acizi grasi naturali. Aceste uleiuri care se absorb foarte bine si nu dau reziduul de care ne e teama tuturor - nu dau colesterol".
Dupa jumatate de ora, timp in care ii faceti igiena, copilul poate consuma un lactat si o portie de cereale.
Dr. Georgeta Vacaru, medic primar diabet si nutritie: "In felul acesta ,aducem un aport maxim de vitamine, minerale, calciu, fosfor, vitamine din grupul A, E, D".
Vitamina C, prezenta in fructe, potenteaza actiunea antioxidanta a vitaminei E din lactate si seminte. Tot complexul de vitamine B, continut din abundenta de cereale, este potentat de prezenta manganului. Acesta se gaseste, de asemenea, in fructe. In cazul copiilor care vor desfasura si activitate fizica intensa, untul este optiunea premium alaturi de produsele dulci.
Dr. Cristina Balanescu, medic primar pediatru: "Ce lor care desfasoara si activitate fizica intensa pe parcusul zilei le recomadam o felie de painie cu unt, peste care pot sa aseze o dulceata, miere foarte bogata caloric".
De asemenea, cerealele pot fi combinate cu miere sau cu dulceata naturala.
Sursa: Pro TV
Etichete: mic dejun, nutrienti, nutritionisti, micul dejun,
Dată publicare:
04-04-2013 07:39