Cele mai mari mituri despre diete. Metodele prin care putem slabi inteligent
Fac sport, deci slabesc. Nu mai mananc seara, deci slabesc. Nu mai mananc paine, deci slabesc. Sunt cele mai frecvente greseli in orice regim alimentar.
Nu slabiti usor? De vina ar putea fi miturile care se vehiculeaza in randul amatorilor de regimuri. Degeaba nu mancati seara, daca ati abuzat peste zi de alimente calorice. Iar fructoza nu este un indulcitor cu mult mai usor decat zaharul.
"Modelul tipic al omului modern este ca minca te miri ce in timpul zilei isi maninca mult in timpul serii si de aici ideea gresita ca masa de seara te-ar ingrasa", a spus dr. Serban Damian, medic nutritionist.
Conteaza cate kilocalorii ingerati pe tot parcursul zilei. Daca abuzati de alimente calorice toate ziua, degeaba tineti post alimentar seara.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Daca, dimpotriva, mancati foarte putin toata ziua, foamea acumulata este atat de mare incat cina va avea aproximativ 2.000 de kilocalorii ca sa va satisfaca. Aceasta cina intr-adevar ingrasa.
Care ar fi comportamentul alimentar corect in 12 ore? Fractionati ratiile alimentare pentru ca, pe masura ce mancati, le veti folosi caloriile si nu le veti tansforma in depozite.
O alta greseala frecventate? Tin regim si elimin toti carbohidratii din hrana. Sau elimin toate grasimile din hrana si sigur slabesc.
Organismul dumeavoastra percepe aceste atitudini drept aberatii alimentare. Combustibilul prin care functionati zilnic contine 60% carbohidrati, 30% grasimi si 15 % proteine. Aceste proportii trebuie pastrate. Ceea ce scadeti se refera doar la numarul kilocaloriilor. Echilibrul e greu de tinut si de aceea.
Un al mit este sa inlocuiti zaharul alb cu alte variante. Zaharul alb nu este un aliment de care aveti nevoie si, da, e recomandat sa il inlocuiti cu varianta mai sanatoasa. Dar nu pentru ca aceste variante va slabesc. Zaharul alb, fructoza, glucoza si mierea contin acelasi numar de kilocalorii.
Si, poate, cel mai mare mit pentru amatorii de diete priveste sportul. De maine fac sport la intensitate maxima, deci slabesc.
O persoana care face dintr-o data efort intens, isi consuma glucoza din sange in proportie de peste 80%. Dar nu isi consuma grasimea de depozit. Si nici nu transforma grasimea in muschi.
Pe de alta parte, la efort intens produceti multa transpiratie si e imposibil sa refaceti in timp scurt deficitul de apa. De ce? Veti bea mai multa apa, veti transpira si mai mult, in niciun caz nu va hidratati.
Apar dezechilibre severe electrolitice. Adica sarea, clorul si potasiul din sange se dezechilibreaza. Deshidratarea celulelor este un fenomen periculos.
Din acest motiv, slabiti cu ajutorul regimurilor gandite, echilibrate. Pe perioada de reducere a masei grase ajuta daca va plimbati. Abia dupa ce ati slabit, incepeti un program progresiv de sport, care va tonifica, nu va slabeste.
Sursa: Pro TV
Etichete: sanatate, alimentatie, diete, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
09-01-2015 11:01