Cele mai frecvente greseli pe care medicii le constata la ingrijirea dintilor
Evitati manevrele de igiena dentara cu o periuta dura, daca vreti sa preveniiti cariile. Si nu uitati sa folositi frecvent ata dentara.
Exista multe greseli pe care medicii le constata in ceea ce priveste ingrijirea corecta a dintilor.
Folosirea atei dentare reduce cu 80% riscul aparitiei cariilor dentare. Si periajul limbii are efect benefic. Nu neglijati nici pierderea unui dinte. Lipsa unuia va expune si altor probleme dentare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Credeti ca periajul de doua ori pe zi e suficient pentru sanatatea dintilor? Nici vorba. Dar nu mariti neaparat numarul periajelor.
Dr. Oleg Gorea, medic primar stomatolog: "Dupa un periaj e indicat sa face m o curatare cu ata interdentara sau cu periuta interdentara. Inlaturati astfel depozitele de bacterii si resturi alimentare situate intre dinti. Iar daca efectuati si periajul limbii, atunci reduceti cu pana la 80% riscul cariei doar prin igiena. Mai tineti cont ca periuta dar si pasta nu trebuie sa fie abrazive. Altfel cresteti riscul de carii prin distrugerea smaltului. Si evitati sa mai mancati dupa ce ati efectuat periajul de seara."
O data la 6 luni mergeti la dentist ca sa va inlature placa bacteriana. In felul acesta reduceti riscul parodontozei si pe cel al cariilor.
Daca exista placa, cu periuta nu veti ajunge niciodata la dinte. Iar daca va lipseste un dinte, acesta trebuie inlocuit. Si nu doar din motive estetice.
Dr. Oleg Gorea: "Spre exemplu, dintii venic se inclina, cel de sus coboara, forta mesticatorie e distribuita altfel decat ar fi normal, are loc suprasolicitaterea altor dinti. Apar astfel fractura dintilor, parodontoza, dar si abraziuni dentare care favorizeaza cariile. Si dieta conceputa corect lucreaza in favoarea danturii."
In cazul copiilor, odata aparuta o carie, aceasta va evolua rapid, deoarece smaltul este foarte subtire. Caria dentara este cea mai frecventa boala din lume.