Ce trebuie sa evitati pentru a reduce riscul de cancer. Topul celor mai periculoase produse
Vreti sa reduceti riscul de cancer? Atunci gestionati stresul puternic si cu ajutorul psihologilor. Si atentie maxima la alimentele nocive din farfurie.
Un eveniment perceput drept foarte stresant creste riscul dezvoltarii afectiunilor maligne. Iata concluzia unor studii ample in randul bolnavilor de cancer.
Celelalte pericole vin din farfurie. Pe primele locuri in topul celor mai nocive alimente stau mezelurile si zaharul alb.
La ora actuala, specialistii nu cunosc precis mecanismele declansarii cancerului. Studiile facute pe zeci de mii de bolnavi ofera insa statistici demne de luat in seamna. Spre exemplu, din cifre reiese faptul ca stresul puternic poate contribui la aparitia bolii.
Oamenii sunt capabili sa faca fata evenimentelor foarte stresante prin doua mecanisme. Este vorba despre negare si hiperactivitate.
Recomandarea specialistilor este sa solicitati sfatul unui psiholog dupa cel mult 2-3 saptamani de la un eveniment foarte stresant. Aceasta pentru a gestiona mai bine durerea.
Celelalte pericole majore vin din alimentatie. Cateva mese dezechilibrate pe zi au un impact mult mai grav decat un eveniment foarte stresant. Spre exemplu, excesul de proteine animale creste aciditatea mediul intern. In aceste conditii, pot aparea mutatii celulare. Iar in produsele procesate din carne spre exemplu, pericolele se cumuleaza.
Zaharul si faina alba au acelasi efect asupra organismului, adica produc un PH acid. Iar excesul de zahar mai are o consecinta grava.
In plus, zaharul da dependenta. Iata de ce nu trebuie sa abuzati de dulciuri. Si consumati preponderent alimente naturale, neprocesate. Mancati doar o data pe saptamina carne rosie si maximum 3 oua pe saptamana. Si nu depasiti cantitatea de 100 de grame de branza pe zi. Iar restul dietei ar trebui sa contina cereale integrale, legume si fructe crude.