Cele mai bune metode pentru ameliorarea colicilor bebelusilor. Care este alimentatia ideala pentru sugari
Dieta unui sportiv de performanta e aceeasi pe care proaspetele mamici ar trebui sa o urmeze cand alapteaza. In regim isi gasesc locul pestele, carnea, lactatele fermentate, dar si fructele si legumele, in ciuda miturilor ca ar cauza colici sugarului.
Nu se cunosc cauzele exacte ale durerilor abdominale ale bebelusilor. Dar simptomele deranjante pot fi ameliorate prin combinatii de plante medicinale. Alaptarea este primul si cel mai important gest pentru bebelus.
In timpul alaptarii, mama trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata. E doar un mit ca fructele si legumele nu isi gasesc locul in planul de nutritie. Acestea nu contribuie la aparitia colicilor sugarului si ii ofera mamei nutrienti importanti, de care are nevoie pentru efortul metabolic pe care il presupune hranitul la san.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Alaptati sau nu, majoritatea sugarilor prezinta in primele luni de viata asa numitele colici abdominale. Sunt dureri sau crampe care afecteaza starea generala a micutului. Nu se cunosc cauzele exacte, dar se crede ca dezvoltarea incompleta a sistemului digestiv ar determina aparitia lor. Se pare ca bebelusul nu produce cantitatea necesară de fermenti, care sunt implicati in digestia normala.
Colicile dispar odata cu dezvoltarea sistemului digestiv al sugarului. Nu este recomandat sa ii introduceti in alimetntatie hrana solida, inaintea varstei de 3 luni. Cum treceti, totusi, de aceasta perioada? Exista multe variante alopate, pe piata. Daca preferati o solutie naturala, puteti alege combinatiile de plante medicinale. Avand in vedere varsta frageda a micutului, se poate opta pentru picaturi sau ceai.
Dr. Carmen Nonn: "Dintre plantele care previn spasmele dureroase, relaxand stomacul si intestinele, la Orastie combinam florile de musetel cu roinita, fructele de cardamom, de chimion si coriandru. Ele calmeaza crampele si durerile abdominale, ajuta la eliminarea gazelor intestinale si au efect antiemetic. Tot aceasta combinatie previne si calmeaza colicile, balonarile, aerofagia si varsaturile."
Roinita si fructele de chimion contin ulei volatil care impiedica formarea gazelor in intestin. De asemenea, stimuleaza motilitatea gastrica si intestinala.
Dr. Carmen Nonn: "Fructele de cardamom si coriandru contribuie si ele, fiind foarte bune antispastice, stimuland secretia gastrica si biliara si fiind utilizate in fitoterapie in caz de tulburari digestive, dispepsii sau meteorism abdominal."
Ceaiurile sau picaturile se administreaza bebelusului inainte de a fi hranit.