Ne folosim 540 de muschi din 600 ca sa mergem. De ce este important sa ne plimbam pe jos 30 de minute zilnic
30 de minute de mers zilnic. Un mic efort veti spune, in conditiile unui ritm sufocant. Tocmai acest efort va poate darui ani in plus. Dupa cum stiti, poate, exista o linie extrem de ingusta intre o viata sanatoasa si o existenta predispusa la boli.
In timpul mersului, folositi atatea resurse incat sedentarismul este cel mai mare deserviciu pe care-l puteti aduce propriului organism.
Gloria a implinit de curand doi ani. Si-a pus toate fortele la bataie ca sa invete sa mearga. Mersul este functia organismului uman pe care o invatam cel mai greu. Nu are de-a face doar cu membrele inferioare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mersul se invata dinspre cap spre picioare. La trei luni, bebelusul incearca sa ridice capul. Apoi se joaca cu degetele. La sase luni, are muschi abdominali suficient de puternici incat sa incerce sa se ridice in sezut. Porneste, apoi, de-a busilea si, ulterior, vin primii pasi. Bifarea etapelor inseamna si confirmarea unei dezvoltari neurologice normale.
Gloria paseste cu ajutorul a 54 de muschi de la nivelul membrelor inferioare. In total, insa, 540 de muschi din tot corpul participa la miscare. 540 din 600, ca sa va dati seama cat de complex este procesul.
Mersul normal are patru faze. La varste mici, acestea sunt respectate, daca tineti cat mai mult copilul fara incaltaminte.
Indiferent de varsta, contractia musculara pune sangele in miscare, se spune in popor. De fapt, amplifica circulatia sanguina si limfatica si produce arderi, adica energie. De aceea, daca mancati si apoi mergeti, caloriile va vor da energie, nu vor aduce kilograme in plus. Corpul uman elibereaza in 30 de minute de mers, suficienta energie cat sa incalzeasca un litru de apa.
Muschii fac tractiune pe oase. Afirmatia e usor demonstrata de situatia diametral opusa. Spre exemplu, cand sunteti imobilizati in ghips timp de o luna. Dupa ce vi se ia aparatul ghipsat, imaginea nu e deloc una fericita.
Imaginati-va ce se intampla daca iesiti din casa si intrati direct in masina. Apoi, stati pe scaun, la serviciu, mai bine de opt ore. Seara, va asezati din nou la volan si mergeti spre casa. Unde parcati... intr-un fotoliu confortabil. Acest circuit bolnavicios, fara cele 30 de minute de mers pe jos, anuleaza tot efortul din copilarie. Iar totul se indreapta impotriva dumneavoastra.
Sursa: Pro TV
Etichete: sport, sanatate, csid, ce se intampla doctore,
Dată publicare:
28-02-2015 12:09